És un plat complert, ja que té les verduretes que vindrien a ser el primer plat i la proteïna ens l'aporta el bonítol. Sense més preàmbuls us deixo la recepta del Marmitako i espero que us animeu a provar-lo ja que amb els dies freds que han de venir és un plat totalment recomfortant.
La recepta que jo he fet servir és la que fa la meva sogra i com que li queda molt bo doncs no l'he variat en absolut. Aquí us la deixo
Ingredients per 2 pax:
- 500 gr de bonítol
- 1 pebrot verd
- Mitja ceba gran
- 2 patates mitjanes
- 2 dents d'all
- 2 pimientos choriceros
- julivert
- Oli i sal
Elaboració:
La nit anterior posarem el "pimiento choricero" en un plat en aigua.
L'endemà el primer que farem és posar en una cassola
un bon raig d'oli i hi afegirem la ceba tallada i el pebrot verd
també talladet. Els deixarem fent-se fins que la ceba transparenti.
En una cassoleta a banda, posarem aigua
a bullir. Agafarem els tomàquets i els hi traurem la part verda i
els hi farem una creu. Quan l'aigua bulli hi escaldarem els tomàquets
i els pelarem.
Netejarem la tonyina d'espines i pells
Quan la ceba comença a transparentar
afegirem l'all trossejat, els tomàquets i les patates trencades.
Afegirem una mica de sal i aigua fins a
cobrir. Aleshores si ho fem en olla exprés ho posarem al màxim de
pressió durant 5 minuts. En cas que ho fem en una olla normal o
deixarem coure entre 15 i 20 minuts, fins que les patates quedin ben
cuites.
Quan ja tenim les patates fetes,
afegirem la tonyina tallada a trossos i havent tret totes les espines
i la pell més dura del peix.En primer lloc posarem en una cassola
un bon raig d'oli i hi afegirem la ceba tallada i el pebrot verd
també talladet. Els deixarem fent-se fins que la ceba transparenti.
En una cassoleta a banda, posarem aigua
a bullir. Agafarem els tomàquets i els hi traurem la part verda i
els hi farem una creu. Quan l'aigua bulli hi escaldarem els tomàquets
i els pelarem.
Quan la ceba comença a transparentar
afegirem l'all trossejat, els tomàquets i les patates trencades.
Afegirem una mica de sal i aigua fins a
cobrir. Aleshores si ho fem en olla exprés ho posarem al màxim de
pressió durant 5 minuts. En cas que ho fem en una olla normal o
deixarem coure entre 15 i 20 minuts, fins que les patates quedin ben
cuites.
Quan ja tenim les patates fetes,
afegirem la tonyina tallada a trossos.
Ho deixarem a foc lent durant uns 10 minuts i ja ho podrem servir, sempre ben calent.
Us animo a que el proveu ja que és un plat boníssim.
Bon aprofit!!!
que bo que es el marmitako, a vegades l'he fet de salmó i també està molt bo, és que a mi el peix em perd.la veritat que és una recepta ideal per aquest temps fresquet! complet i sa! petons
ResponEliminaEl marmitako m'encanta tot i que no tinc costum de fer-lo. A la propera provaré de fer la teva recepta, sembla boníssim!
ResponElimina(per cert, crec que has copiat dues vegades la recepta :S )
A reveure!
Marta
Pero que pintaza!!, con estas lluvias y el frio que empieza es una estupenda receta de cuchara!! Me quedo por aqui como seguidora y te invito a visitar mi blog, besos desde Cocina con Marta!!
ResponElimina