diumenge, 20 d’abril de 2014

POKE CAKE

Ja hem arribat a dia 20 una altra vegada i ja sabeu quèvol dir això DESAFIO!!! Aquesta vegada he xalat molt fent-lo i menjant-lo però sobretot m'ha permès fer una gran descobriment i és que jo que sóc una gran fan dels pans de pessic i aquest pastís es basa en un pa de pessic però amb un extra que us descobreixo en la descripció del postre.

És fàcil de fer, entretingut, però fàcil i amb molt bons resultats segons els comensals!!!
Gracias CAROLINA por este desafío!

Si voleu veure altres estils de poke cake només cal que cliqueu a l'imatge següent:
Ingredients per al pa de pessic:
  • 2 iogurts naturals
  • 2 mides de iogurt d'oli
  • 4 mides de iogurt de farina
  • 2 mides de cacau en pols
  • 4 mides de iogurt de sucre
  • 6 ous
  • 1 sobre de llevat

Ingredients per a la natilla:
  • 4 rovells d'ou
  • 4 cullerades de sucre
  • 500  ml de llet
  • 1 cullerada de maizena
  • pell de llimona
Ingredients per a la mousse de maduixa:
  • 400 ml de nata per montar
  • 400 gr de maduixes
  • 1 sobre de gelatina
  • Stevia
Elaboració:

El primer que farem és el pa de pessic. En aquest cas barrejarem tots els ingredients excepte les clares, que les muntarem a punt de neu i les afegirem un cop tenim tota la resta d'ingredients ben mesclats.

Ho courem a 175ºC durant 45 minuts o bé fins que el punxem i ens surti el punxó ben net.

Mentre prepararem la natilla.Bullirem la llet amb la pell de llimona, quan hagi arrencat el bull apagarem el foc i la deixarem refredar.
Per altra banda barrejarem els rovells, el sucre i la farina i els afegirem a la llet tèbia sense la pell de llimona, ho tornarem a escalfar remenant constantment fins que gafi aspecte de crema.

Quan haguem tret el pa de pessic del forn, amb una cullera de fusta de mànec rodó anirem fent forats al pa de pessic. Seguidament escamparem la natilla en tot el pa de pessic i que es vagi absorbint per cada un dels forats i porus.

Ho posarem a la nevera i ho deixarem refredar fins al dia següent.

Passades 24 hores muntarem la nata a punt de neu i la reservarem a la nevera. Per altra banda netejarem les maduixes i les triturarem juntament amb el sucre. 
Posarem les maduixes en un cassó que escalfarem al foc i hi afegirem la gelatina per tal que aquesta es disolgui i ho deixarem refredar lleugerament.

Finalment barrejarem la nata i les maduixes i ho escamparem per sobre el pa de pessic.

Ho deixarem cuallar unes hores i finalment el decorarem al nostre gust.




 Espero que us animeu a fer-lo perquè val molt la pena, tant pel gust com també per la presentació.

BON PROFIT