dilluns, 20 de maig de 2013

PASTÍS DE MOKA

Com comença a ser habitual en el blog ha arribat el dia 20 de cada mes i aquest és una mica especial. I és que el blog Desafío en la cocina, celebra el seu primer anyet de vida i ho hem volgut celebrar amb el plat més típic dels aniversaris. Així que el que avui us porto és un pastís de moca per celebrar aquest any de reptes a la cuina.


El "desafío" d'aquest mes era simplement fer un pastís i a partir d'aquí llibertat total. No sabia molt bé per on començar però tenia clar que volia que el pastís fos de cafè i evidentment portés alguna coseta de xocolata. Remenant per la xarxa vaig trobar vàries idees i entre uns i altres vagi treure un pastís, amb una base de pa de pessic de cafè amb una crema de cafè realment molt bona. I la xocolata entra com a part de la decoració, uns bombonets amb sorpresa.
Aquí us deixo la meva recepta, però si voleu veure els pastissos de la resta de companys haureu de clicar aquí!


INGREDIENTS:

Per a la base:

  • 175 g de mantega
  • 180 g sucre glaç
  • 3 ous
  • 180 gr de farina de postres
  • 1 sobre de llevat
  • 2 cullerades de cafè soluble desfetes en una mica de llet
  • Unes gotes d'essència de vainilla
Per a la crema de moka:
  • 100 gr de sure glaç
  • 50 ml d'aigua
  • 2 rovells i 1 clares
  • 75 gr de mantega
  • 1 cullerada gran de cafè
Per als bombons:
  • 100 gr de xocolata de postres
  • 8 avellanes
  • mantega

Elaboració per a la massa:

En primer lloc farem la base del pastís. Batrem la mantega fins a tenir-la en textura de pomada.

Afegirem el sucre i continuarem batent la massa, hi anirem afegint els ous un a un i anirem batent fins que augmenti de volum.

Afegirem la farina i el llevat tamissats.

Desfarem el cafè soluble amb una mica de llet i l'afegirem a la massa juntament amb unes gotes d'essència de vainilla.

Posarem la massa en un motlle i l'introduïrem al forn preescalfat a 180ºC durant uns 20-25 minuts.

Elaboració per a la crema:


Posarem a bullir els 50 ml d'aigua amb el sucre, deixant que es formi un almívar.

En un altre recipient posarem els tres rovells i l'almívar i ho batrem bé.

Afegirem el cafè dissolt en aigua i la mantega. Ho batrem per tal que s'amalgamin tots els ingredients.

Per altra banda muntarem les clares a punt de neu.

I ho barrejarem amb moviments envolvents per tal que no se'ns baixin les clares.

Elaboració dels bombons:

Els hi dic bombons perquè tenen forma de tal, però no és res més que la xocolata desfeta i posada en motlles diferents amb una avellana a l'interior.

Per a desfer la xocolata la posarem al microones 30 segons les vegades que sigui necessari, barrejant de cada vegada per ajudar mecànicament a que es desfaci. Compte que no es cremi, que es molt fàcil que passi i ens amargaria la xocolata!


Per muntar el pastís, tallaríem el pa de pessic per la meitat i l'ompliríem amb la crema que també l'escamparíem per tot la superfície. Decoraríem amb els bombons i unes perles de xocolata.



FELICITATS DESAFIADORES!!!!

Bon profit!