Després de veure l'exitàs del mes d'octubre de la recepta del 15 amb la carbassa, m'he decidit a provar un pastís de carbassa. A la recepta del 15 se'n varen presentar bastants, però un dels que vaig probar no em va acabar de quedar bé, així que mirant-ne uns quants vaig fer la meva pròpia recepta. A veure que us sembla:
Ingredients:
- 300 gr de carbassa
- 300 gr de farina
- 275 gr de sucre
- 4 ous
- 150 ml d'oli d'oliva
- 1 sobre de llevat
- Opcional (xocolata negra i blanca)
Elaboració:
Posarem la carbassa tallada a daus en un plat i la taparem amb paper film. La posarem al microones uns 15 minuts o fins que ens quedi totalment estovada.
Quan ja estigui tova l'aiaxafarem amb la forquilla i la deixarem refredar.
Preescalfarem el forn a 180ºC
Per altra banda, batrem els ous amb el sucre fins a aconsguir una massa blanquinosa i que hagi augmentat de volum.
Afegirem la carbassa, l'oli, la farina tamissada i el llevat i ho anirem barrejant constantment.
Quan tinguem tots els ingredients mesclats, us recomano passar-hi la batedora per tal de que acabi de trencar algun filament de carbassa que ens hagi pogut quedar.
Ho posarem al forn durant 35 minuts o fins que comprovem que l'interior és cuit
Un cop transcorregut el temps, el traurem del forn i el deixarem refredar.
Quan ja estigui ben fred el podrem desmotllar i servir directament o per als més gourmands i podem afegir el toc de gràcia.
Jo en aquest cas vaig desfer 100 gr de xocolata blanca al microones en intervals de 30 segons i remanar en cada parada. Vaig tallar el pastís per la meitat i hi vaig afegir la xocolata fosa.
Vaig fer exactament el mateix amb la negra, uns 150 gr i hi vaig afegir un dau de mantega ja que la negra no es treballa tan bé com la blanca. I aleshores la vaig fer servir per cobrir el pastís de xocolata.
I aquest en va ser el resultat, un pastís d'un taronja viu, cobert de deliciosa xocolata negra i a cada mossegada et regalimava l'interior de xocolata blanca.
Què me'n dieu?
Quin pastís més bonic, i ben gustós!
ResponEliminaohhh amb la xocolata blanca dins....se'm fa la boca aigua! m'agrada la teva versió!
ResponElimina