dissabte, 24 de novembre de 2012

COL-I-FLOR AMB BEIXAMEL

L'altre dia per la tele vaig veure que feien una recepta de col-i-flor i bròquil i me'n vaig enrecordar de la típica recepta de Col-i-flor o bròquil amb beixamel i gratinat.

És una recepta senzilla, però que vesteix molt o com a mínim jo trobo que sempre que surt un plat del forn, sempre sembla un plat més elaborat, evidentment no és així, però suposo que és un efecte, del fet que a casa només solíem fer servir el forn pels dinars del diumenge i d'aquí aquesta sensació que tinc respecte al forn.

Doncs passo a indicar-vos els ingredients:

Ingredients:

  • 1 col-i-flor
  • 3 talls de pernil salat
  • 100 gr de formatge ratllat
  • una mica de farina
  • un trosset de mantega 
  • llet
  • sal
  • pebre negre
Elaboració:

Tallarem la col-i-flor a trossos grossos, normalment aprofitant els rams que fa la pròpia planta i els posarem a bullir amb aigua i sal fins que ens quedin ben tous. Amb l'olla exprés un cop la tenim al màxim amb 5 minuts de cocció és suficient.

Mentre prepararem una beixamel. Posarem la mantega a la paella i deixarem que es desfaci. Llavors afegirem la farina que es vagi impregnant de mantega i a poc anirem afegint la llet per anar liquant la massa espessa que ens haurà quedat. Quan tinguem la consistència que volem ho salarem.

Disposarem la col-i-flor en una safata per al forn, i repartirem trossets de pernil salat i escamparem la beixamel per arreu de la safata. Farem el mateix amb el formatge ratllat.

Ho posarem al forn i ho granitarem

Aquest en seria el resultat:


BON PROFIT!!!!
.