És una recepta senzilla, però que vesteix molt o com a mínim jo trobo que sempre que surt un plat del forn, sempre sembla un plat més elaborat, evidentment no és així, però suposo que és un efecte, del fet que a casa només solíem fer servir el forn pels dinars del diumenge i d'aquí aquesta sensació que tinc respecte al forn.
Doncs passo a indicar-vos els ingredients:
Ingredients:
- 1 col-i-flor
- 3 talls de pernil salat
- 100 gr de formatge ratllat
- una mica de farina
- un trosset de mantega
- llet
- sal
- pebre negre
Elaboració:
Tallarem la col-i-flor a trossos grossos, normalment aprofitant els rams que fa la pròpia planta i els posarem a bullir amb aigua i sal fins que ens quedin ben tous. Amb l'olla exprés un cop la tenim al màxim amb 5 minuts de cocció és suficient.
Mentre prepararem una beixamel. Posarem la mantega a la paella i deixarem que es desfaci. Llavors afegirem la farina que es vagi impregnant de mantega i a poc anirem afegint la llet per anar liquant la massa espessa que ens haurà quedat. Quan tinguem la consistència que volem ho salarem.
Disposarem la col-i-flor en una safata per al forn, i repartirem trossets de pernil salat i escamparem la beixamel per arreu de la safata. Farem el mateix amb el formatge ratllat.
Ho posarem al forn i ho granitarem
Aquest en seria el resultat:
BON PROFIT!!!!
.
m'encanta la coliflor amb beixamel.
ResponEliminat'he deixat un regalet al meu bloc.