dilluns, 19 de novembre de 2012

MOUSSE DE XOCOLATA

Que en fa de dies que tinc aquest postre per posar! De fet, potser encara feia calor quan el vaig fer. Però si no la poses al poc temps de fer-la, es va quedant arraconat i al final te l'oblides i avui remenant per aquí m'ha aparegut, i he pensat penjar-lo avui encara que no acabi de fer per l'època en la que ens trobem.

Així que per trencar una mica la ratxa de plats calents per a dies freds, avui us posaré un plat fresquet i gourmand com és la mousse de xocolata.

Ingredients

  • 140 gr de xocolata
  • 3 cullerades soperes de llet
  • 3 rovells d'ou
  • 4 clares d'ou
  • 3 cullerades de sucre
  • 75 gr mantega
Elaboració

Posarem la xocolata a trossos, la llet i la mantega en un bol per anar al microones, on desfarem la xocolata

En un altre bol batrem els rovells i el sucre fins aconseguir que augmenti de volum i es torni una massa blanquinosa.

Quan la xocolata ja sigui freda altra vegada, la barrejarem amb la mescla de sucre i rovells.

Per una altra banda muntarem les clares a punt de neu, fins que ens quedin ben fortes. La qualitat del punt de neu serà el que ens donarà la textura a la mousse, per tant, com més pujades quedin més suau al paladar serà la mousse.

Aleshores ja podrem barrejar les clares amb la resta de la mescla (molt important que la xocolata estigui ben freda)

Ara ja podrem posar la mousse en recipients i la deixarem refredar a la nevera un mínim de 5 hores.


Es pot menjar sola o acompanyada amb fruita o algun dolç tipus galetes.

BON PROFIT!!!