divendres, 14 de setembre de 2012

VICHYSSOISSE

Tot i que ja s'acaba l'estiu avui us passo una recepta bastant estiuenca, però que realment lo bo que té és que si ho fem calent doncs pot ser un plat sa i apte per tot l'any.

La versió de la Vichyssoisse que en faig jo és bastant més sana, ja que en lloc de fregir les verdures inicialment, les bullo directament. D'acord el sabor no és el mateix, no té la intensitat del fregit, però tampoc la grassa, així que vosaltres trieu. Si feu la que us proposo veure-ho que no té res a envejar.

Ingredients:

  • 3 porros
  • 1 ceba gran
  • 3 patates
  • 1 pastilla de brou
  • sal
  • pebre blanc
  • 1 got de llet
  • Julivert
Elaboració:

En primer lloc pelarem els porros i la ceba a trossets ben petits. Farem el mateix amb les patates.

En una olla afegirem aigua, la pastilla de brou, el got de llet i les verdures.

Hi posarem la sal i el pebre al gust i ho deixarem bullir uns 20 minuts. Sabrem que estar fer, quan la patata estigui tova.

Quan ho tenim cuit ho triturom tot amb la batedora. 

Aleshores és quan ve la tria, si ho deixem refredar i ho posem a la nevara o bé si ho servim directament encara calent.

Per servir, espolvorejarem una mica de pebre blanc i julivert per sobre.

Un plat ben sa, ara que és època de voler recuperar la figura després dels excessos de gelats, no?

BON PROFIT!!!