divendres, 20 de setembre del 2013

COXINHAS AMB SALSA PICANT

Per fi després de dos mesos ha tornat el dia 20, dia de DESAFÍO EN LA COCINA, que ja el trobavem a faltar.

Aquest mes ens han plantejat un plat forani, brasileny concretament. No són croquetes, ni són mandonguilles...són Coxinhas. No és res més que pollastre, embolicat dins una massa que té com a base la farina i alhora embolicat amb pa i tot fregit a la paella. És clar, quan et posen una massa pel mig, i un farciment de pollastre això t'obre un ventall de possibilitats espectacular.

Jo us deixo amb la meva versió, però si voleu veure la de les meves companyes aneu a la icona del desafío.

Ingredients:

Per a les Coxinhas:

  • Brou de pollastre ( pollastre, api, pastanagues, pebrot verd, porros)
  • 2 cullerades de mantega
  • 3 tasses de farina (330 gr)
  • 1 porro
  • 1 pebrot verd gran
  • Salsa de tomàquet
  • Sal
  • Pebre
Per a la salsa:
  • 3 tomàquets madurs
  • Vi blanc
  • Pebre vermell dolç
  • Pebre vermell picant
  • 2 grans d'all
  • 10 avellanes torrades
  • Safrà 
  • Julivert (bastant)

    Elaboració

En primer lloc farem un brou amb els ingredients que ho fem normalment. Jo en aquest cas he fet servir els que us he detallata anteriorment. El vaig fer a l'olla exprés: un cop la vàlvula està oberta conto 25 minuts de cocció.

Separarem el brou i el posarem en una cassola on hi posarem 2 cullerades de mantega i farem bullir.

Quan arrenqui el bull, baixarem el foc al mínim (nº 3 vitro) i hi anirem afegint la farina i remenant constament. Quan ja no poguem remenar més, ho traurem del foc i ho treballarem sobre el marbre. Posarem la farina que el brou accepti, fins a tenir una massa com la de la foto.

Guardarem la massa en bol tapat en paper film i el posarem a la nevera.


En una paella, posarem el porro i el pebrot verd tallats molt petits a sofregir. Afegirem sal i pebre.




Per altra banda desossarem el pollastre i afegirem la carn d'aquest al sobregit de porro i pebrot verd. També hi afegirem una cullerada de salsa de tomàquet.

Amb la massa anirem fent boletes d'uns 4 cm de diàmetre i amb el dit farem un forat al centre de la bola que l'omplirem amb el sofregit de pollastre. Tancarem la bola i l'empanarem.



Seguidament fregirem les coxinhas  a la paella en oli abundant.






Per altra banda, farem la salsa picant. Laminarem els grans d'all i els sofregirem. 

Triturarem els 3 tomàquets i els posarem a sofregir quan els alls estiguin daurats. Afegirem vi blanc, pebre dolç i pebre picant, 10 avellanes picades, safrà i julivert i ho deixarem reduir.






Ja podrem servir el plat.




BON PROFIT!!!!

31 comentaris:

  1. Semblen molt bones, Montse!! La les he vist també a altres blogs. Quina croqueta més divertida!

    ResponElimina
  2. Deliciosas coxhinas y bien acompañadas de salsa picante, como debe ser. Besos

    ResponElimina
  3. que buenas ! y con salsa picante como las originales, todo un lujo, bicos

    ResponElimina
  4. Riquisimas, con la salsa picante tienen que estar mas ricas todavia. Menudo trabajazo te has pegado haciendoles hasta la salsa.

    ResponElimina
  5. Si es que no tienen desperdicio. Te quedaron geniales. Un saludo.

    ResponElimina
  6. Geniales, te quedaron fenomenal, y la salsa picante de 10. Bsito

    ResponElimina
  7. Muy buenas tus coxinhas y la salsa con muy buena pinta, besos

    ResponElimina
  8. Ja és la tercera versió que veig en 5 minuts!! t'han quedat genials i estic segura que estaven delicioses!!

    ResponElimina
  9. Mmmm unas coxinhas muy ricas y con esa salsita.. deliciosas!! Un besito guapa, desafio superado! Un besote

    ResponElimina
  10. Tienen una pinta deliciosa reto superado. y la salsita picante como tiene que ser. saludos.
    cocinando con cintro .

    ResponElimina
  11. ummm,,quina bona pinta!!,,eixa salseta deu estar mol bona!,,
    fins al proxim desafio!!
    petonets

    ResponElimina
  12. ummm,,quina bona pinta!!,,eixa salseta deu estar mol bona!,,
    fins al proxim desafio!!
    petonets

    ResponElimina
  13. ummm,,quina bona pinta!!,,eixa salseta deu estar mol bona!,,
    fins al proxim desafio!!
    petonets

    ResponElimina
  14. Las coxinhas te quedaron muy bien pero la salsita se sale, con esos ingredientes tenia que estar de autentico escandalo!!!!
    Besinessss

    ResponElimina
  15. Ummm, que bones, jo també les he fet amb salsa picant. Petons. Yolanda.

    ResponElimina
  16. la salsa picant segur que les fa molt mes bones, jo vaig dubtar si fer-la picant o no, al final vaig pensar amb el meu estòmac i no la vaig fer

    ResponElimina
  17. Qú gran descubrimiento esta receta, verdad? Te han quedado muy bien y con esa salsita seguro que estaban perfectas

    ResponElimina
  18. Desafio superado, las coxinhas te han salido de lujo ;)

    ResponElimina
  19. Unas coxinhas deliciosas Montse y la salsa me encanta. Que ricas tenían que estar.
    Encantada de estar en tu cocina. Besos

    ResponElimina
  20. Me encanta este plato ;) Tiene maravillosa pinta ;)

    Sigo tu precioso blog y espero que hagas lo mismo con el mio www.gabusiek.blogspot.com
    Un beso grande

    ResponElimina
  21. Querida que coxinhas fantasticas adorei beijos Luci

    ResponElimina
  22. woww que delicia, aunque el nombrecito se las trae, jaja! un besito, te quedaron geniales!

    ResponElimina
  23. Nena te quedaron deliciosas, y esa salsita picante para mojarlas...qué ricas

    ResponElimina
  24. Montse te han quedado geniales corazon una forma perfecta preciosa
    Un besazo de Vanessa de Il Prezzemolo Tritato.

    ResponElimina
  25. Desafio superado, te ha quedado estupendas.
    Besos,
    Pilar

    ResponElimina
  26. Qué boneeeeesssss!!!! I el que m'ha enamorat del tot és la salseta que has fet per acompanyar-les.
    Un petonàs.

    ResponElimina
  27. Te quedaron geniales y creo que la salsita picante es todo un acierto
    bEsitos

    ResponElimina