divendres, 20 de setembre de 2013

COXINHAS AMB SALSA PICANT

Per fi després de dos mesos ha tornat el dia 20, dia de DESAFÍO EN LA COCINA, que ja el trobavem a faltar.

Aquest mes ens han plantejat un plat forani, brasileny concretament. No són croquetes, ni són mandonguilles...són Coxinhas. No és res més que pollastre, embolicat dins una massa que té com a base la farina i alhora embolicat amb pa i tot fregit a la paella. És clar, quan et posen una massa pel mig, i un farciment de pollastre això t'obre un ventall de possibilitats espectacular.

Jo us deixo amb la meva versió, però si voleu veure la de les meves companyes aneu a la icona del desafío.

Ingredients:

Per a les Coxinhas:

  • Brou de pollastre ( pollastre, api, pastanagues, pebrot verd, porros)
  • 2 cullerades de mantega
  • 3 tasses de farina (330 gr)
  • 1 porro
  • 1 pebrot verd gran
  • Salsa de tomàquet
  • Sal
  • Pebre
Per a la salsa:
  • 3 tomàquets madurs
  • Vi blanc
  • Pebre vermell dolç
  • Pebre vermell picant
  • 2 grans d'all
  • 10 avellanes torrades
  • Safrà 
  • Julivert (bastant)

    Elaboració

En primer lloc farem un brou amb els ingredients que ho fem normalment. Jo en aquest cas he fet servir els que us he detallata anteriorment. El vaig fer a l'olla exprés: un cop la vàlvula està oberta conto 25 minuts de cocció.

Separarem el brou i el posarem en una cassola on hi posarem 2 cullerades de mantega i farem bullir.

Quan arrenqui el bull, baixarem el foc al mínim (nº 3 vitro) i hi anirem afegint la farina i remenant constament. Quan ja no poguem remenar més, ho traurem del foc i ho treballarem sobre el marbre. Posarem la farina que el brou accepti, fins a tenir una massa com la de la foto.

Guardarem la massa en bol tapat en paper film i el posarem a la nevera.


En una paella, posarem el porro i el pebrot verd tallats molt petits a sofregir. Afegirem sal i pebre.




Per altra banda desossarem el pollastre i afegirem la carn d'aquest al sobregit de porro i pebrot verd. També hi afegirem una cullerada de salsa de tomàquet.

Amb la massa anirem fent boletes d'uns 4 cm de diàmetre i amb el dit farem un forat al centre de la bola que l'omplirem amb el sofregit de pollastre. Tancarem la bola i l'empanarem.



Seguidament fregirem les coxinhas  a la paella en oli abundant.






Per altra banda, farem la salsa picant. Laminarem els grans d'all i els sofregirem. 

Triturarem els 3 tomàquets i els posarem a sofregir quan els alls estiguin daurats. Afegirem vi blanc, pebre dolç i pebre picant, 10 avellanes picades, safrà i julivert i ho deixarem reduir.






Ja podrem servir el plat.




BON PROFIT!!!!