Aquest mes ens han plantejat un plat forani, brasileny concretament. No són croquetes, ni són mandonguilles...són Coxinhas. No és res més que pollastre, embolicat dins una massa que té com a base la farina i alhora embolicat amb pa i tot fregit a la paella. És clar, quan et posen una massa pel mig, i un farciment de pollastre això t'obre un ventall de possibilitats espectacular.
Jo us deixo amb la meva versió, però si voleu veure la de les meves companyes aneu a la icona del desafío.
Ingredients:
Per a les Coxinhas:
- Brou de pollastre ( pollastre, api, pastanagues, pebrot verd, porros)
- 2 cullerades de mantega
- 3 tasses de farina (330 gr)
- 1 porro
- 1 pebrot verd gran
- Salsa de tomàquet
- Sal
- Pebre
Per a la salsa:
- 3 tomàquets madurs
- Vi blanc
- Pebre vermell dolç
- Pebre vermell picant
- 2 grans d'all
- 10 avellanes torrades
- Safrà
- Julivert (bastant)
Elaboració
En primer lloc farem un brou amb els ingredients que ho fem normalment. Jo en aquest cas he fet servir els que us he detallata anteriorment. El vaig fer a l'olla exprés: un cop la vàlvula està oberta conto 25 minuts de cocció.
Separarem el brou i el posarem en una cassola on hi posarem 2 cullerades de mantega i farem bullir.
Quan arrenqui el bull, baixarem el foc al mínim (nº 3 vitro) i hi anirem afegint la farina i remenant constament. Quan ja no poguem remenar més, ho traurem del foc i ho treballarem sobre el marbre. Posarem la farina que el brou accepti, fins a tenir una massa com la de la foto.
Guardarem la massa en bol tapat en paper film i el posarem a la nevera.
Per altra banda desossarem el pollastre i afegirem la carn d'aquest al sobregit de porro i pebrot verd. També hi afegirem una cullerada de salsa de tomàquet.
Amb la massa anirem fent boletes d'uns 4 cm de diàmetre i amb el dit farem un forat al centre de la bola que l'omplirem amb el sofregit de pollastre. Tancarem la bola i l'empanarem.
Seguidament fregirem les coxinhas a la paella en oli abundant.
Seguidament fregirem les coxinhas a la paella en oli abundant.
Per altra banda, farem la salsa picant. Laminarem els grans d'all i els sofregirem.
Triturarem els 3 tomàquets i els posarem a sofregir quan els alls estiguin daurats. Afegirem vi blanc, pebre dolç i pebre picant, 10 avellanes picades, safrà i julivert i ho deixarem reduir.
Ja podrem servir el plat.
Ja podrem servir el plat.
Semblen molt bones, Montse!! La les he vist també a altres blogs. Quina croqueta més divertida!
ResponEliminaDeliciosas coxhinas y bien acompañadas de salsa picante, como debe ser. Besos
ResponEliminaque buenas ! y con salsa picante como las originales, todo un lujo, bicos
ResponEliminaRiquisimas, con la salsa picante tienen que estar mas ricas todavia. Menudo trabajazo te has pegado haciendoles hasta la salsa.
ResponEliminaSi es que no tienen desperdicio. Te quedaron geniales. Un saludo.
ResponEliminaGeniales, te quedaron fenomenal, y la salsa picante de 10. Bsito
ResponEliminaMuy buenas tus coxinhas y la salsa con muy buena pinta, besos
ResponEliminaJa és la tercera versió que veig en 5 minuts!! t'han quedat genials i estic segura que estaven delicioses!!
ResponEliminammm..con esa salsita tenían que estar de vicio!
ResponEliminauna pinta genial
ResponEliminabesitos
Mmmm unas coxinhas muy ricas y con esa salsita.. deliciosas!! Un besito guapa, desafio superado! Un besote
ResponEliminaTienen una pinta deliciosa reto superado. y la salsita picante como tiene que ser. saludos.
ResponEliminacocinando con cintro .
ummm,,quina bona pinta!!,,eixa salseta deu estar mol bona!,,
ResponEliminafins al proxim desafio!!
petonets
ummm,,quina bona pinta!!,,eixa salseta deu estar mol bona!,,
ResponEliminafins al proxim desafio!!
petonets
ummm,,quina bona pinta!!,,eixa salseta deu estar mol bona!,,
ResponEliminafins al proxim desafio!!
petonets
Las coxinhas te quedaron muy bien pero la salsita se sale, con esos ingredientes tenia que estar de autentico escandalo!!!!
ResponEliminaBesinessss
Ummm, que bones, jo també les he fet amb salsa picant. Petons. Yolanda.
ResponEliminala salsa picant segur que les fa molt mes bones, jo vaig dubtar si fer-la picant o no, al final vaig pensar amb el meu estòmac i no la vaig fer
ResponEliminaQú gran descubrimiento esta receta, verdad? Te han quedado muy bien y con esa salsita seguro que estaban perfectas
ResponEliminaDesafio superado, las coxinhas te han salido de lujo ;)
ResponEliminaUnas coxinhas deliciosas Montse y la salsa me encanta. Que ricas tenían que estar.
ResponEliminaEncantada de estar en tu cocina. Besos
Me encanta este plato ;) Tiene maravillosa pinta ;)
ResponEliminaSigo tu precioso blog y espero que hagas lo mismo con el mio www.gabusiek.blogspot.com
Un beso grande
Querida que coxinhas fantasticas adorei beijos Luci
ResponEliminawoww que delicia, aunque el nombrecito se las trae, jaja! un besito, te quedaron geniales!
ResponEliminaNena te quedaron deliciosas, y esa salsita picante para mojarlas...qué ricas
ResponEliminaMuy buenas seguro... Buen desafio...
ResponEliminaMontse te han quedado geniales corazon una forma perfecta preciosa
ResponEliminaUn besazo de Vanessa de Il Prezzemolo Tritato.
Desafio superado, te ha quedado estupendas.
ResponEliminaBesos,
Pilar
La salsa picante queda genial en esta receta!
ResponEliminaQué boneeeeesssss!!!! I el que m'ha enamorat del tot és la salseta que has fet per acompanyar-les.
ResponEliminaUn petonàs.
Te quedaron geniales y creo que la salsita picante es todo un acierto
ResponEliminabEsitos