dimecres, 19 de setembre de 2012

SAQUETS D'ESPINACS

Aquest és un aperitiu fet amb pasta filo. La pasta filo és una massa molt fina que sembla paper vegetal i que és molt lleugera. La podem farcir amb mil ingredients i li podem donar mil formes, per tant, és una massa que dóna molta versatilitat a la nostra cuina.

Anem a veure una d'aquestes receptes.

Ingredients:

  • 50 gr d'espinacs
  • 15 gambes
  • 100 gr formatge d'untar
  • 3 làmines de pasta filo
  • Mantega
Elaboració:

En primer lloc bullirem els espinacs amb aigua i sal.

Les gambes les podem saltejar a la paella amb un raig d'oli o les podem bullir en aigua. En aquest darrer cas, com sempre queda menys saborós però és més sa, per tant, ho deixo a les vostres mans.

Si les gambes són petites no caldrà, però si són grans les tallarem a trossets i les barrejarem amb els espinacs i el formatge.

Posarem una mica de mantega en un bol que col·locarem al microones fins que es desfaci.

Sobre paper de forn i en un safata posarem 3 fulls de pasta filo tallats en quadrats d'uns 5cm de costat. Els sobreposarem sobre el paper en forma d'estel i els pintarem amb la mantega.

Amb una cullereta omplirem la part central de la pasta i la tancarem formant un sac.

Ho fornejarem a 180º fins que vegem que la pasta ens queda daurada. 


Si ho hem deixat preparat amb anterioritat, ho escalfarem abans de servir al forn.

BON PROFIT!!!!