dijous, 2 d’octubre de 2014

PASTÍS DE XOCOLATA AMB STEVIA

Està comprovat que un cop s'entra al fred el consum de xocolata augmenta  a la població. Tinc un amic que treballa en una fàbrica de xocolata ( i no es diu Willy Wonka), que quan més feina tenen és quan fa molt de fred i sobretot a Alemanya, es veu que en són grans consumidors.

Doncs perquè no ens entrin remordiments de mala conciència aquest pastís es d'Stevia, no estalviem en xocolata però sí que reduim l'aport calòric del sucre al ser substituït per l'Stevia.

Ingredients:

  • 175 gr de xocolata per fondre
  • 100 gr de farina
  • 80 gotes d'stevia líquida 
  • 4 ous
  • una cullerada de mantega
  • 1 cullerada de cafè
  • 500 ml de llet
Elaboració:

Primer de tot preparem el bol, com que el pastís té una consistència molt semblant a una mousse per a la part inferior, lo ideal es forrar amb paper de forn un motlle, així ens serà més fàcil fer porcions per servir.

En un bol posem la xocolata amb la mantega al microones i ho anem desfent a intervls de 30 segons, remenem i 30 segons més fins que estigui completament dissolt.

Per altra banda separem els rovells de les clares. Muntem les clares a punt de neu i batem els rovells.

Afegim l'stevia als rovells, el cafè, seguidament afegim la xocolata ja desfeta 

Escalfem lleugerament la llet al microones i l'afegim a la barreja.

Anem espolvorejant la farina, per tal que es vagi incorporant.

Finalment hi afegim lentament les clares muntades.

Ho posem al forn a 180ºC durant 45 minuts. Comprovem que quan hi posem el punxo, aquest surti net.

Ho reservarem a la nevera fins a la hora de servir.



Veureu com queda un pastís que per la part superior te aspecte de pa de pessic i per la part inferior de mousse de xocolata, una delícia.

BON PROFIT