dissabte, 20 d’abril del 2013

PASTÍS DOBOS AMB CREMA D'AVELLANES

Aquesta és una recepta que ens han demanat en la pàgina on participo DESAFÍO EN LA COCINA. Aquest sí que ha estat un gran desafiament, la veritat és que mai havia fet un pastís d'aquest tipus i m'ha portat molta més feina de la que en realitat té, que en té això no ho negaré.

Tot i que la presentació té molt a desitjar (és un dels meus punts dèbils) us asseguro que és un pastís molt bo. De fet és impossible que no ho sigui tenint en compte que es basa en làmines d'una massa molt lleugera i xocolata. A qui no li agrada això? Si us interessa veure alguns altres pastissos molt més ben decorats aneu a la pàgina del desafío.

Dobos torte, és un pastís típic hongarès que a més de lo deliciós que és té una presentació increíble, això sí, feu-ne un tall ben petit perquè atipa moltíssim. És un pastís només apte per golosos!!!

Ingredients per a la massa:

  •  10 ous
  • 250 gr de farina
  • 250 gr de sucre glaç
  • Essència de vainilla
Ingredients per al farciment:
  • 3 clares d'ou
  • 125 gr de xocolata
  • 175 gr de sucre glaç
  • 225 gr de mantega
Ingredients per al caramel:
  • 1 got de sucre
  • 1/2 got d'aigua

Ingredients per a la crema d'avellanes:
  • 300 gr de nata
  • 2 rovells
  • 1 cullerada de farina de moresc
  • 85 gr de sucre
  • 85 gr d'avellanes picades
Elaboració:

En primer lloc prepararem 6 bases de massa: Preescalfarem el forn a 200ºC. Separarem les clares dels rovells i les montarem a punt de neu

Per altra banda barrejarem els rovells, la farina, el sucre glaç i la vainilla fins que quedi una massa blanquinosa, aleshores hi afegirem les clares a punt de neu.

Dividirem aquesta massa en 6 gots amb la mateixa quantitat en cada un. En un motlle rodó (millor dels d'alumini que es poden obrir les parets) posarem paper vegetal al fons i hi abocarem la massa d'un dels gots i la courem uns 5 minuts al forn. Farem el mateix amb els 6 gots fins a obtenir 6 bases de massa.

Per altra banda prepararem el farciment: barrejarem la mantega fins a tenir-la amb la textura de la pomada i hi afegirem el sucre.

Posarem la xocolata a trossos en un bol i hi posarem al microones fins a desfer-la.

Mentre montarem les clares a punt de neu.

Quan la xocolata ja estigui freda l'afegirem a la barreja i també les clares a punt de neu. Ho reservarem.

Prepararem el caramel: en cassó posarem el sucre i l'aigua fins que es faci almívar i es dori, agafant el típic color de caramel, compte que un cop s'enfosqueix es crema molt ràpid!

Estendrem el caramel per sobre d'una de les masses. Amb el ganivet calent tallarem aquesta massa en 6 trossos. Ho hem de fer mentre el caramel està calent, ja que si el deixem refredar se'ns trencarà i no quedaran els talls de pastís perfectes (a mi m'ha passat exactament això i per aquest motiu hi he posat la crema d'avellanes per dissimular-ho)

Ara ja podrem preparar la crema d'avellanes: barrejarem els rovells, el sucre i la farina fins a blanquejar-ho. Afegirem les avellanes triturades.

Escalfarem la nata en un bol i hi afegirem la resta d'ingredients i ho anirem remenant fins que espesseixi.

Finalment ja podrem montar el pastís: posarem una base de massa i la untarem amb el farciment de xocolata, a sobre hi posarem una altra massa i així successivament fins a les 5 capes. 

Posarem la crema d'avellanes per tot el voltant del pastís per tal que ens quedi ben uniforme.

Ara afegirem l'última massa amb el caramel i la decorarem amb la crema d'avellanes.

Aquest és el resultat:










30 comentaris:

  1. Hola Montse!! Amb crema d'avellanes?? Oooh que bona deu estar, no??!! T'ha quedat molt original i segur que està deliciosa!!! Repte aconseguit!!! Un petonas i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Estoy cn Laura con esa crema de avellanas debe estar deliciosa.Y el corte lo veo bien,mejor sabra a que si?:)
    Bs

    ResponElimina
  3. uhmmmm una buena idea lo de la crema,me la tendré que apuntar para otra por que esta no sé si la repetiré..besos

    ResponElimina
  4. La crema d'avellanes m'ha robat el cor, me l'en porto! Montse hem superat el repte. Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  5. La crema de avellanas me la llevo con tu permiso... me ha encnatado esa idea...

    ResponElimina
  6. Con crema de avellanas tiene que estar deliciosa
    Besitos

    ResponElimina
  7. que buena idea lo de la crema de avellanas felicidades guapa un besazo il Prezzemolo Tritato

    ResponElimina
  8. Vaya con esa cremita tiene que saber muy rica. Un saludo.

    ResponElimina
  9. Esta entrada me ha gustado por dos cosas: por la crema y porque he entendido todo sin traducir xD Y por cierto, me gusta cómo te ha quedado el corte. Esta tarta queda mejor con un relleno finito, yo me pasé de grosor y no me quedó tan bonita, pero para la próxima ya sé!

    Besos

    ResponElimina
  10. que maravilla por favor!! esa crema de avellanas... uhmmmm!!! me muero de gusto!

    ResponElimina
  11. Desafío superado. Me apunto tu crema de avellanas. Besos

    ResponElimina
  12. ostres quina pinta!! i crema d'avellanes!??!! aixo ha de ser mooolt bo!! quin pecat! jeje ptons

    ResponElimina
  13. De tanto ver las tartas del desafío ya me están entrando ganas de hacerla y todo!! Que buena pinta tiene, y el sabor tiene que ser mejor!! Besos!!

    ResponElimina
  14. Desafio coneguido guapa, a ver que nos depara el siguiente, jejeje
    petonets!!!

    ResponElimina
  15. Doncs crec que te n' has sortit molt bé, ha de ser boníssim.

    ResponElimina
  16. Muy original con la crema de avellanas, tiene que estar deliciosa!

    ResponElimina
  17. que booo!!.amb crema d"avellanes!!,,feliçitats per aquest pastis tan bó

    ResponElimina
  18. ¡¡¡Te quedo estupenda, con esa cremita de avellanas, genial, muchos besitos de nosotras, muackssss

    ResponElimina
  19. Hola guapa, me ha encantado el poder conocerte y me ha encantado el relleno de esta tarta, te dejo la respuesta a tu pregunta de mis galletas, pues las prepare 5 días antes del bautizo y suelen durar bastante tapándolas bien sin que les de mucho el aire, yo las iba preparando y dejaba secar y a la noche le ponía un trapo de algodón para evitar de que le diera mucho el aire, pero aún así estaban deliciosas y muy blandas el día del bautizo y si tienen trabajo pero merece la pena.

    ResponElimina
  20. Que rica con avellanas es mi fruto seco preferido ñam ñam besazos guapa

    ResponElimina
  21. Muy rica y contundente con avellanas, te ha quedado genial.

    ResponElimina
  22. La decoración tampoco es lo mío, pero creo que por eso pienso que lo más importante es que esté buena, y seguro que estaba buenísima con esa crema de avellanas, y cómo tú dices a quién no le va a gustar las capas intercaladas de bizcocho y chocolate,mmmmm. Te quedó muy bien. Bsito

    ResponElimina
  23. crema d'avellanes.......molt bona idea

    petons guapa

    ResponElimina
  24. Ja m' estic imaginant el sabor de les avellanes!

    ResponElimina
  25. Me encanta el toque que le has dado con la crema....esa será mi próxima.
    Un abrazo

    ResponElimina
  26. Està boníssima però quina feinada eh!! petons!

    ResponElimina
  27. Montse, crema d'avellanes??? qué bona. Nena, t'ha quedat molt bé amb les capes tan ben definides, enhorabona!!
    Un petó.

    ResponElimina