dilluns, 20 d’octubre de 2014

ARRÒS CALDÓS DE POP

Una vegada més arriba el dia del DESAFIO EN LA COCINA. Aquest cop toca recepta salada i ens han demanat una cosa tan bona com relativament senzilla, ja que a casa l'ARRÒS és un plat que no acostuma a fallar cap setmana.

Per a mi és un plat de cap de setmana, ja que prepares un bon brou i una sofregida ben gustosa i llavors ja tens tot el matí per a fer coses, arribes a casa i només cal afegir l'arròs i ja tens un plat d'aquells que fa goig.

Aixi doncs ara us presento aquest amb pop. Però ja sabeu que al ser un DESAFIO no serà l'únic arròs sinó que estic segura que hi haurà tantes variants d'arròs com persones participants, us animo doncs a veure els arrossos de la resta de companys, només cal que cliqueu la imatge següent:


Ingredients per 4 persones:

  • Pop (d'un mig kilo)
  • 200 gr de petxines
  • 1 porro
  • 2 dents d'all
  • Un tomàquet 
  • Mig pebrot vermell
  • 1o2 pebrots verds
  • Una ceba
  • 320 gr d'arròs
  • Vi blanC
  • Cúrcuma 
  • Pebre vermell


    Elaboració:

    En una olla posem el pop i la ceba sencera i ho bullim durant 40 minuts. Hi posem aigua abundant ja que aquest serà el brou que usarem per fer l'arròs. Per a un arròs caldós necessitem un mínim de 4 mesures de brou per una mesura d'arròs.

    Jo normalment poso l'arròs amb el cullerot amb el que després afegeixo el brou.

    Mentre preparem un sofregit amb el porro i els pebrots i els alls. Quan els pebrots i el porro ja estiguin fets hi afegirem el tomàquet.

    Afegirem l'arròs i mig got de vi blanc que deixarem reduir.

    Un cop el vi s'hagi reduit ja hi anirem afegint el brou del pop. També hi posarem una mica de cúrcuma i pebre vermel dolç que ens aportarà color.

    Quan l'arròs ja estigui quasi cuit hi posarem les petxines i el pop tallat a trossets. I ja ho tindrem llest




    BON PROFIT