divendres, 10 d’octubre de 2014

CREMA CATALANA

Tant de temps amb el blog i encara no he publicat mai una recepta tan pròpia i tan bona. A més parteixo de la recepta de tota la vida de la meva àvia, així que és una crema autèntica i d'allò més bona!!!!

Ingredients:

  • 1l de llet
  • 200 gr de sucre
  • 80 gr de farina de moresc
  • 6 rovells d'ou
  • pell d'una llimona
  • un bastó de canyella
Elaboració:

Apartar un got de llet.

Posar la llet amb la llimona i la canyella al foc.

En el got que hem apatat hi posarem la farina de moresc i la remenarem bé amb una forquilla fins a diluir-la totalment.

Quan la llet comenci a bullir la treiem del foc i hi afegim el sucre sense remenant constantment.

Afegim els rovells mentre remanem i també la farina.

Ho posem de nou al foc fins que la crema vagi espessint, quan comenci a bulllir ho treiem del foc i ho posem als recipients corresponents, que els deixarem refredar.

Just abans de servir, espolsarem una mica de sucre per sobre la crema i la cremarem.


BON PROFIT
PD: Per aprofitar les clares sempre podem fer una recepta excepcional com poden ser aquests fantàstics merengues.