dijous, 31 d’octubre de 2013

FIDEUÀ

Ja sé que avui és dia de menjar castanyes i panellets, però la meva recepta de panellets és una herència familiar així que tot i que puc variar els gustos dels panellets, el que és la base no la canvio mai, així que si voleu veure la meva recepta de panellets feu clic aquí.

Però per a mi Tots Sants també vol dir passar el dia amb la familia i, per tant, la mare sempre intenta fer algun dels plats que més m'agraden.

Aixi que aprofito per presentar-vos un dels meus plats preferits, la fideuà!

Ingredients:


  • 12 llangostins
  • 12 cloïses
  • 2 sípies
  • 1/2 ceba
  • Una mica de pebrot vermell
  • 2 dents d'all
  • 3 tomàquets madurs
  • Fumet de peix (cap de rap, peix de roca...)
  • Fideus
  • Pimentó de la Vera
Elaboració:

En una paella gran, posarem un bon raig d'oli i quan estigui ben calent hi afegirem els llangostins, que els courem volta i volta. I les retirarem.

En el mateix oli afegirem la sípia i deixarem que es dauri. Compte que espetega!!!

Mentre posarem les cloïsses amb aigua i sal perque treguin la sorra.

Quan la sípia estigui daurada, aprofitarem el mateix oli i si és necessari n'afegirem més per sofregir la ceba i el pebrot.

Quan la ceba transparenti afegirem l'all picat. Aprofitarem per escalfar el fumet si el teníem fet prèviament.

Afegirem el tomàquet ratllat i el pimentó de la vera a la paella.

En una altra paella posarem una mica d'oli i hi rossarem els fideus. Compte que es cremen ràpid!

Ara ja podrem afegir els fideus al sofregit. També hi afegirem els llangostins i les cloïsses.

Abocarem el fumet segons vagin necessitant els fideus.

Quan s'hagin begut tot el fumet i es vagin posant els fideus drets, ja tindrem la fideuà feta.





MOLT BON PROFIT!!!