Però per a mi Tots Sants també vol dir passar el dia amb la familia i, per tant, la mare sempre intenta fer algun dels plats que més m'agraden.
Aixi que aprofito per presentar-vos un dels meus plats preferits, la fideuà!
Ingredients:
- 12 llangostins
- 12 cloïses
- 2 sípies
- 1/2 ceba
- Una mica de pebrot vermell
- 2 dents d'all
- 3 tomàquets madurs
- Fumet de peix (cap de rap, peix de roca...)
- Fideus
- Pimentó de la Vera
Elaboració:
En una paella gran, posarem un bon raig d'oli i quan estigui ben calent hi afegirem els llangostins, que els courem volta i volta. I les retirarem.
En el mateix oli afegirem la sípia i deixarem que es dauri. Compte que espetega!!!
Mentre posarem les cloïsses amb aigua i sal perque treguin la sorra.
Quan la sípia estigui daurada, aprofitarem el mateix oli i si és necessari n'afegirem més per sofregir la ceba i el pebrot.
Quan la ceba transparenti afegirem l'all picat. Aprofitarem per escalfar el fumet si el teníem fet prèviament.
Afegirem el tomàquet ratllat i el pimentó de la vera a la paella.
En una altra paella posarem una mica d'oli i hi rossarem els fideus. Compte que es cremen ràpid!
Ara ja podrem afegir els fideus al sofregit. També hi afegirem els llangostins i les cloïsses.
Abocarem el fumet segons vagin necessitant els fideus.
Quan s'hagin begut tot el fumet i es vagin posant els fideus drets, ja tindrem la fideuà feta.
MOLT BON PROFIT!!!
¡¡¡¡bonissima!!! aquesta fideuà.
ResponEliminaFELIÇ CASTANYADA
Mmmm a mi també m'agrada molt la fideuà!! és un dinar genial per a compartir en família ;-)
ResponElimina