divendres, 25 de gener del 2013

FARCELLETS DE COL

En el meu cas, sovint trobo difícil com cuinar algunes verdures. Fa uns dies el pare del meu cunyat ens va portar una col blanca gegant, preciosa. Però és clar, amb només dos persones a casa doncs has de pensar diferents plats per combinar-la. Primer la vaig usar per a fer un caldet i acompanyar les altres verdures i després vaig trobar aquesta fantàstica recepta al blog de lacocinademicasa i vaig decidir adaptar-la als nostres gustos.

Us asseguro que per poc que us agradi la col amb aquesta recepta no podreu dir-ho. A més us afegeixo una mica d'informació nutricional de la col perquè us animeu a menjar-ne; és rica en vitamina A, C i potassi, a més té elements anticancerígens com són els carotenoides, la clorfil·la i els glucosinolats. No està malament no?

Ingredients per 4 persones:

  • 16 fulles de col per cap (depenen de la grandària de la col) La meitat és pel farciment i l'altre meitat seran els farcellets
  • Pastanaga ratllada
  • Mig carbassó
  • 150 gr de fideus d'arròs
  • 1 ceba
  • 2 dents d'all
  • Un got de salsa de tomàquet
  • Orenga
  • Tabasco
  • Formatge per gratinar
Elaboració:

En primer lloc bullirem les fulles de col que serán el farcell. Posarem una olla gran amb aigua lleugerament salada i les bullirem senceres durant un 5 minuts. Compte al treure-les que no es trenquin. Les posarem sobre paper de cuina perquè absorveixi l'aigua.

Posarem els fideus d'arròs en un plat i hi abocarem l'aigua calenta on hem bullit la col, així s'aniran estovant.

En una paella posarem l'all i la ceba i deixarem que es vagin fent, després afegirem la pastanaga ratllada i el carbassó tallat a tires molt fines. Ho afegirem a la paella i també hi afegirem la col que formarà part del farciment.

Ho salarem

Per altra banda prepararem salsa de tomàquet, amb tomàquets naturals o ja fregida. La posarem en una paella, hi afegirem orenga i unes gotes de tabasco. I farem una salseta de tomàquet amb un puntet picant.

Quan ja tenim el farciment cuit, el posarem dins les fulles senceres i l'enrotllarem.

Posarem els farcellets en una font per al forn, hi abocarem la salsa de tomàquet i hi espolvorejarem el formatge.

Posarem l'opció gratinar al forn, hi deixarem que formatge es torri lleugerament. 

I ja ho podrem servir!!!



3 comentaris:

  1. M'encanta aquest plat, a romania és molt típic i quan treballava al bar, la companya de romania sempre me'l feia. boníssim!

    ResponElimina
  2. mai n'he fet i sempre n'he volgut elaborar! m'enduc aquesta recepta que amb aquests ingredients...ha de ser bonissim això!! petons

    ResponElimina
  3. Qualsevol plat amb col el trobo espectacular i això que tunejes té molt bona pinta...Ara només falta que em regalin també un col blanca gegant, (que a casa som cinc...) hehehe

    ResponElimina