Us asseguro que per poc que us agradi la col amb aquesta recepta no podreu dir-ho. A més us afegeixo una mica d'informació nutricional de la col perquè us animeu a menjar-ne; és rica en vitamina A, C i potassi, a més té elements anticancerígens com són els carotenoides, la clorfil·la i els glucosinolats. No està malament no?
Ingredients per 4 persones:
- 16 fulles de col per cap (depenen de la grandària de la col) La meitat és pel farciment i l'altre meitat seran els farcellets
- Pastanaga ratllada
- Mig carbassó
- 150 gr de fideus d'arròs
- 1 ceba
- 2 dents d'all
- Un got de salsa de tomàquet
- Orenga
- Tabasco
- Formatge per gratinar
En primer lloc bullirem les fulles de col que serán el farcell. Posarem una olla gran amb aigua lleugerament salada i les bullirem senceres durant un 5 minuts. Compte al treure-les que no es trenquin. Les posarem sobre paper de cuina perquè absorveixi l'aigua.
Posarem els fideus d'arròs en un plat i hi abocarem l'aigua calenta on hem bullit la col, així s'aniran estovant.
En una paella posarem l'all i la ceba i deixarem que es vagin fent, després afegirem la pastanaga ratllada i el carbassó tallat a tires molt fines. Ho afegirem a la paella i també hi afegirem la col que formarà part del farciment.
Ho salarem
Per altra banda prepararem salsa de tomàquet, amb tomàquets naturals o ja fregida. La posarem en una paella, hi afegirem orenga i unes gotes de tabasco. I farem una salseta de tomàquet amb un puntet picant.
Quan ja tenim el farciment cuit, el posarem dins les fulles senceres i l'enrotllarem.
Posarem els farcellets en una font per al forn, hi abocarem la salsa de tomàquet i hi espolvorejarem el formatge.
Posarem l'opció gratinar al forn, hi deixarem que formatge es torri lleugerament.
I ja ho podrem servir!!!
M'encanta aquest plat, a romania és molt típic i quan treballava al bar, la companya de romania sempre me'l feia. boníssim!
ResponEliminamai n'he fet i sempre n'he volgut elaborar! m'enduc aquesta recepta que amb aquests ingredients...ha de ser bonissim això!! petons
ResponEliminaQualsevol plat amb col el trobo espectacular i això que tunejes té molt bona pinta...Ara només falta que em regalin també un col blanca gegant, (que a casa som cinc...) hehehe
ResponElimina