diumenge, 13 de gener del 2013

RAP AMB VERDURETES

Com va la recuperació de les festes? Segur que molts ja ni us enrecordeu i altres potser ni tan sols vareu tenir intenció de fer una època de desintoxicació. Jo la veritat és que intento complir-ho però és clar, ara que si van sobrar torrons, ara que si encara ens queda pernil... total que per una cosa o una altra doncs sempre trobo excuses.

Però bé, ara us mostraré una recepta que està a l'altra costat de la balança. És un peix amb verduretes fet a la papillote, per tant, saníssim i prou bo, ja ho veureu.

Per als qui no conegueu la cocció a la papillote, aquesta és una forma molt sana de cuinar els aliments, ja que es couen amb la seva pròpia aigua i mantenen més nutrients i vitamines. Normalment s'hi couen aliments tous com peixos o verdures. El nom de la tècnica a casa ha entrat fa relativament poc, però la meva àvia ha utilitzat la tècnica tota la vida!

Ingredients per 4 pax

  • 4 cues de rap (podeu triar qualsevol peix, i recomano especialment el bacallà, els dels més saborosos)
  • 2 pebrots verds
  • 1 ceba gran
  • 2 tomàquets
  • oli
  • sal
  • pebre
  • julivert (aquest cop no en vaig afegir pq no en tenia)
Elaboració

Agafarem un paper de plata o un paper sulfuritzat i hi escamparem un raig d'oli.

Tallarem les verduretes a trossos relativament grans

Sobre el paper posarem les verdures, el rap i ho salpebrarem. Tancarem el paper creant una mena d'envàs i ho posarem al forn.

Ho deixarem a 175ºC durant 25 minuts.



I ja està cuinat! COMPTE al obrir el paper de plata ja que deixa anar el vapor molt calent.

Molt bon profit!!!

8 comentaris:

  1. Quina bona pinta! És ben senzill i el millor de tot... Ens farà equilibrar la balança, com bé has dit, després d'aquest Nadal d'excessos ^^"


    Molts petons :)

    ResponElimina
  2. Una manera sana i boníssima de fer el peix.. i ara ens convenen coses sanes!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. asi en papillote es una manera muy buena y sana de comer y queda muy bueno todo lo que pones
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  4. Quina pinta més bona! segur que està boníssim!
    petons

    ResponElimina
  5. Hola, Montse! Doncs jo si que intento fer una mica de dieta per desintoxicar-me després de les festes i aquesta recepta me l'apunto! Un petò i anirem xarrant

    ResponElimina
  6. Montse, jo menjaria això cada setmana!!! ja saps que sóc més de peix que de carn!! però com tu, sempre trobo excuses per menjar altres coses....no tenim remei!! jeje

    ResponElimina