diumenge, 13 de gener de 2013

RAP AMB VERDURETES

Com va la recuperació de les festes? Segur que molts ja ni us enrecordeu i altres potser ni tan sols vareu tenir intenció de fer una època de desintoxicació. Jo la veritat és que intento complir-ho però és clar, ara que si van sobrar torrons, ara que si encara ens queda pernil... total que per una cosa o una altra doncs sempre trobo excuses.

Però bé, ara us mostraré una recepta que està a l'altra costat de la balança. És un peix amb verduretes fet a la papillote, per tant, saníssim i prou bo, ja ho veureu.

Per als qui no conegueu la cocció a la papillote, aquesta és una forma molt sana de cuinar els aliments, ja que es couen amb la seva pròpia aigua i mantenen més nutrients i vitamines. Normalment s'hi couen aliments tous com peixos o verdures. El nom de la tècnica a casa ha entrat fa relativament poc, però la meva àvia ha utilitzat la tècnica tota la vida!

Ingredients per 4 pax

  • 4 cues de rap (podeu triar qualsevol peix, i recomano especialment el bacallà, els dels més saborosos)
  • 2 pebrots verds
  • 1 ceba gran
  • 2 tomàquets
  • oli
  • sal
  • pebre
  • julivert (aquest cop no en vaig afegir pq no en tenia)
Elaboració

Agafarem un paper de plata o un paper sulfuritzat i hi escamparem un raig d'oli.

Tallarem les verduretes a trossos relativament grans

Sobre el paper posarem les verdures, el rap i ho salpebrarem. Tancarem el paper creant una mena d'envàs i ho posarem al forn.

Ho deixarem a 175ºC durant 25 minuts.



I ja està cuinat! COMPTE al obrir el paper de plata ja que deixa anar el vapor molt calent.

Molt bon profit!!!