dimarts, 8 de gener del 2013

ALETES A L'ALLET

Tot i que durant aquestes festes no vaig posar cap entrada, no vol dir pas que no hagi fet "cuinetes", així que us deixo amb una entrada de aletes de pollastre macerades amb allet que van quedar ben bones. És un plat que soluciona bastant la papereta en dies de festa, ja que hi ha gent que després d'un gran àpat no sopa, o passa amb una fruita o un iogurt. Però sempre hi ha a qui se li desperta el cuc i unes aletes entren de meravella.

Així que en tenia algunes de preparades i així només cal fregir-les en un moment. Aquí us deixo la recepta:

Ingredients

  • 20 aletes de pollastre
  • 1 cabeça d'alls
  • 4 caienes
  • Sal
  • Pebre
  • Oli
Elaboració

En primer lloc desgranarem la cabeça d'alls i pelarem totes les dents i les aplastarem perquè treguin tot el seu aroma (si el sabor d'all no us agrada gaire els deixeu sense aplastar). És important deixar-los sencers ja que així no se'ns cremaran durant la cocció.

En un bol gran hi posarem les aletes de pollastres, els alls, les caienes, la sal i el pebre al gust. Hi tirarem un bon raig d'oli perquè aquest agafi tots els aromes  i ho barrejarem tot. Ho deixarem un mínim de dos hores macerant a la nevera.

En primer lloc escorrerem l'oli de la maceració i el posarem en una paella, n'hi afegirem una mica més, perquè la cocció és abundant en oli. I hi afegirem les aletes i les anirem girant d'una banda i l'altra perquè no se'ns cremin fins que estiguin ben dorades per les dos bandes.

I això és tot, així que com veieu un cop les tenim macerades, coure-les és un moment.

5 comentaris:

  1. jo sóc de les que se li desperta el cuc i aquestes aletes les trobo fantàstiques!! apuntada! amb aquesta pinta....

    ResponElimina
  2. doncs tenen una pinta immirollable!!! les aletes torradetes m'encanten sóc la que sempre se les menja!!

    ResponElimina
  3. Que razón tienes y además no conozco a nadie a quien no le gusten. Yo pongo el pan y el vino, hace?

    ResponElimina