dilluns, 15 d’octubre de 2012

CANELONS DE CARBASSA

Des de fa un temps que estic descobrint la carbassa.

Primer va ser el seu sabor, boníssima, deprés les seves qualitats nutritives té un alt contigut en beta-carotens, minerals, fósfor, magnesi i potassi i ens aporta escasses calories, menys de 30 calories cada 100 grams. Per tant, és un d'aquells aliments que no els hi podem demanar més del que ja ens aporten, sinó es tractaria de l'aliment miraculós.

Finalment, vaig descobrint noves receptes, i avui aprofito el repte de la RECEPTA DEL 15 per presentar-vos uns canelons deliciosos, us ho asseguro.

Aquí us la deixo:

Ingredients:

  • 500 gr de carbassa
  • 1 ceba
  • 50 gr de formatge edam ratllat
  • 2 talls de pernil salat
  • 12 plaques de lassanya
  • 160 gr de nata
  • 100 gr de parmesà
  • pebre negre
  • farigola
Elaboració:

En primer lloc triturarem la ceba, farem trossos amb la carbassa i picarem unes quantes fulles de farigola.

Posem una paella a foc mig i hi posem un bon raig d'oli. Afegirem la carabassa, la ceba i la farigola i ho deixarem ofegar fins que es desfaci la carbassa tocant-la. 

Quan la carbassa ja està desfeta és decisió vostra si la voleu triturar o preferiu notar trossos més grossos. Jo us aconsello la segona opció ja que si es tritura excessivament quedarà massa líquid per a omplir els canelons.

Afegirem l'edam a la carbassa. 

Per altra banda bullirem la pasta.

En una paella petita fregirem el pernil salat tallat a trossets petits que barrejarem amb la massa de carbassa. Ara la tastarem de sal ja que hi tenim afegit el formatge i el pernil i rectificarem si és necessari.

En aquest mateix oli on hem fregit el pernil, posarem la nata, el parmesà i el pebre negre. Ho deixarem a foc lent removent fins obtenir una crema.

Farem els canelons omplint-los amb la massa de carbassa, els posarem en una font per al forn i hi afegirem la crema per sobre. La gratinarem uns 5 minuts al forn fins que estigui ben dorada.

Veureu que és un plat que sempre resulta exitós!


Bon profit!!!!