dimarts, 27 de març de 2012

RISOTTO DE CEPS

I avui una entrada molt especial, doncs el plat que us presento és el primer plat cuinat a la meva pròpia cuina, que això és algo que em fa moltíssima il·lusió!!!

És un plat molt simple de fer, però amb un punt a tenir en compte: com més frescos i bons siguin els ingredients millor serà el resultat. Ja sé que molts pensereu que això sempre és així, però en el cas dels bolets és especialment important. Aquí va la recepta:

Ingredients:

  • 500 gr d'arròs ( Arborio o  Carnaroli, jo normalment el faig amb producte de la terra: arròs bomba de le Terres de l'Ebre)
  • Ceps (Boletus edulis)
  • 1 Ceba
  • 1 litre de brou de verdures 
  • 1/2 litre d'aigua
  • 200 ml de vi blanc sec
  • All
  • Julivert
Elaboració:

En primer lloc triturarem una ceba i tallarem dos dents d'all en trossets molt petits.

En un cassó posem a bullir el brou i l'aigua. 

En una paella posarem un raig d'oli i hi dorarem la ceba i l'all

Quan tinguem la ceba transparent hi afegirem l'arròs i el rossejarem. Si els bolets han estat assecats, els afegirem juntament amb l'arròs. En canvi si els bolets són frescos els afegirem un cop l'arròs estigui enrossit,  posarem el julivert i seguidament un got de vi blanc sec.

Una vegada el vi s'hagi reduït, hi anirem afegint brou hi ho deixarem bullint durant uns 20 minuts, remenant constantment ja que així permetrem que el midó vagi sortint i l'arròs agafi la textura del risotto. Per aquest motiu els arrossos a utilitzar han de ser "gordos" i rics en midó. 

Quan l'arròs ja està fet, afegim el formatge parmesà i continuem mesclant una mica més, fins que el formatge s'hagi desfet.

Ara ja el podrem emplatar i menjar!!!!

Bon profit!