dissabte, 17 de març del 2012

Gall del Penedès al txilindrón

Avui farem una barreja d'un ingredient molt català com seria el GALL DEL PENEDÈS i una salsa més de terres aragoneses i navarreses.

Ingredients:

  • 6 cuixes de Gall del Penedès
  • 1 pebrot vermell
  • 2 pebrots verds
  • 2 dents d'all
  • 1 ceba gran
  • 1 got de vi blanc
  • Oli, sal i pebre

Elaboració:
Prèviament a la cocció del plat en sí, escalivarem els pebrots i els tomàquets al forn i si teniu la sort de tenir un foc a terra o una barbacoa, doncs no hi haurà un lloc millor que aquest per escalivar, ja que aleshores les verdures ens agafem el gust del propi fum que li dóna aquell punt campestre que tan m'agrada.

Ara sí, per a l'elaboració del plat, en primer lloc marcarem les cuixes de pollastre. El Gall del Penedès es caracteritza per tenir una carn fibrosa i consistent, de manera que requerirà un marcatge una mica més llarg que si cuinem amb el pollastre broiler normal. 
Com podem comprovar la carn del Gall del Pendès també té un color més intens igual que el seu sabor.

Mentre, anirem tallant totes les verdures amb porcions força grans. 
Primer posarem els alls i la ceba fins que aquesta comenci a transparentar, tot seguit hi posarem els pebrots i seguidament els tomàquets i el got de vi. Deixarem que tots els sabors s'adaptin i es mesclin durant 5 minuts.
Llavors ja hi posarem els pollastre.
Ho deixarem a foc mig-baix perquè el pollastre es vagi fent i absorveixi els sabors de la salsa. Quan el pollastre estigui fet, ja ho podrem emplatar.



La presentació més clàssica o més original ja la deixo a les vostres mans!!!

1 comentari:

  1. Quina bona pinta!! saps que mai he fet el pollastre a la txilindron!?? i veig que no és gens complicat. Recepta apuntada!!

    ResponElimina