diumenge, 11 de març del 2012

CREMA DE XAMPINYONS I PARMESÀ

Avui m'estreno amb una nova etiqueta i, per tant, un nou registre dins el món culinari: les CREMES.

A part de ser un plat, en general, SA, és un menjar per a tots els públics, amb això em refereixo que un nen petit pot menjar una crema igual que el que mengen els adults, que això és una cosa als petits sempre els hi fa gràcia, "menjar el mateix que els grans". Però també hem de tenir en compte que si tenim gent gran o malalts a casa  que s'ho han de menjar tot ben triturat, doncs també podran menjar el mateix plat i així no ens cal cuinar una plat per a cadascú, potser per això m'agraden tant les cremes.

Aquest cas, no és precisament una de les cremes més suaus, però fer-la més sana és tan simple com reduir-ne el formatge.

Ingredients:

  • 400 gr de xampinyons
  • 1 ceba gran o dues de petites
  • 1 dent d'all
  • 2 cullerades de Maizena
  • sal
  • pebre
  • 100 gr formatge parmesà ratllat

Elaboració:

En una cassola hi posem una base d'oli, l'all i la ceba, deixem la ceba escalfar una mica amb l'oli fins que comenci a canviar de color. Afegim els xampinyons. Deixem que es vagi fent durant uns 10 minuts.

Afegint un got d'aigua per a cada 150gr de xampinyons, hi afegim la sal i el pebre (segons el gust) i la Maizena. Deixem que bulli 10 minuts més.

Amb la batedora, triturem tots els ingredients i rectifiquem d'aigua o maizena segons la consistència de la crema, ja que sempre dependrà de la quantitat d'aigua dels xampinyons, si aquests són ben frecos tindran més aigua i, per tant, la crema serà més líquida.

Un cop triturat hi afegim més de la meitat del formatge, que es desfaci amb l'escalfor de la crema. 

La crema ja es pot emplatar, i el resultat és el següent:


2 comentaris:

  1. Hola em dic Rosa i he arribat aqui per un comentari teu en la cuina de la Roser, cosa que me n'alegro així he pogut coneixer-te i quedarme de seguidora, aquesta cremeta te una pinta boníssima.
    Muxuak

    ResponElimina
  2. La crema de xampinyons m'encanta, però mai l'he provat amb el parmesà i això que en sóc una fan incondicional!!! deliciosa crema tant tebia a l'estiu com calenta a l'hivern. Truquillo apuntat! petonets

    ResponElimina