dilluns, 5 de març de 2012

CREMA DE PASTISSER

Aquí va la segona recepta, de moment seguirem amb els postres.

Aquesta és la recepta de la típica CREMA PASTELERA, que segurament ens servirà per a receptes futures.

Ingredients:
  • 500 ml de llet
  • 1 ou
  • 3 rovells
  • 75 gr de sucre
  • 50 gr de farina de blat
  • 25 gr de farina de moresc (panís o blat de moro)
  • Vainilla o canyella
Elaboració:

Es bullen 400 ml de llet juntament amb la beina de vainilla o amb la canyella segons es decideixi. Jo com que no sóc molt amant de la canyella, em decanto per una bona vainilla. Un cop arrencat el bull traiem les espècies i ho deixem atemperar.

Farem una barreja amb l'ou, els 3 rovells i el sucre.

Per altra banda tamissarem les farines i les afegirem a la barrejar dels ous i sucre. Ho remenarem tot fins que no quedi cap grumoll.
Finalment ho afegirem a la llet i ho courem a foc molt lent remenant constantment fins que es vagi espessin. Més o menys tarda uns 30 minuts. 

Té tota la pinta d'un bon all i oli, però en realitat és una bona crema amb gust de vainilla que us servirà per omplir pans de pessic, tarteletes de fruita, lioneses...i tot el qu ens poguem imaginar.

Segur que en trobeu de noves oi?