dijous, 20 de març de 2014

CHEDDAR BACON RANCH PULLS

Una vegada més arriba el dia 20 i això és sinònim de DESAFÍO. Aquesta vegada les jefes han fet una mena de joc per tal d'assignar quina recepta ens tocava. Van proposar 5 constel·lacions i havies de triar-ne una. Darrera cada constel·lació h


i havia un continent amagat i darrera cada continent un plat. Jo vaig triar CASSIOPEA que em va porta a Amèrica i a aquesta recepta que us presento.

Però la resta de companys els hi han tocat altres constel·lacions, altres continents i, per tant, altres receptes. Si ho voleu veure ja ho sabeu, cliqueu sobre la següent imatge:
És un plat que només veure l'aspecte i els ingredients que té ja t'inspira al més profund d'Estats Units. Una recepta espectacular, calòrica (com tot lo americà) però amb molt de sabor.

El plat suposa fer un pa, en aquest cas jo he triat un pa de pagès, una salsa, que jo he triat la salsa barbacoa de Karlos Arguiñano, ja que la relaciono amb el món nord-americà i finalment el muntatge del plat que us explico tot seguit.

Ingredients per al pa:

  • 450 gr de farina
  • 25 gr de llevat fresc
  • 350 ml d'agua
  • Una culleradeta de sal
  • Oli d'oliva
  • Farina per treballar
Ingredients per a la salsa barbacoa:
  • Mitja ceba
  • 1 dent d'all
  • 3 tomàquets madurs
  • 1 cullerada de mel
  • 1 cullerada de farina de moresc
  • 2 cullerades de vinagre
  • 1 pebre de cayena
  • Orenga
  • Oli
  • Sal
Ingredients:
  • 3 talls de formatge cheddar
  • 50 gr de bacó
Elaboració del pa:

Per a fer el pa, barrejarem tots els ingredients (excepte l'oli) en un bol. Ho remenarem amb una espàtula de fusta ja que és una massa molt enganxosa.

En un bol prèviament untat amb oli hi posarem la massa i la deixarem reposar durant tota la nit (mínim 12 hores) a temperatura ambient.

Passat aquest temps ens haurà doblat el volum. Ara ho posarem sobre una làmina de silicona enfarinada, i amb l'espàtula de fusta la barrejarem lleugerament. Ho deixarem reposar durant 20 minuts.

Passat aquest temps enfarinarem un drap i hi posarem la massa a sobre, la taparem amb el drap i la deixare reposar 2 hores més.

Quan portem 1:45 minuts de repòs encendrem el forn a 220º i hi posarem l'olla on hi courem el pa, per tal que es vagi escalfant. Jo he fet servir una olla pyrex però es pot usar una d'alumini.

Passades les dos hores, posarem la massa a l'olla que tenim al forn i ho courem durant 25 minuts tapat amb una tapa.

Transcorreguts els 25 minuts ho destaparem i ho deixarem 20 minuts més.

Un cop està cuit ho deixarem refredar sobre una reixeta.

Elaboració de la salsa:

En primer lloc picarem l'all i les cebes i ho daurarem en una paella amb una mica d'oli.

Afegirem els tomàquets a trossos, una cullerada de farina de moresc, la mel, el vinagre, el pebrot de cayena, la sal y l'orenga. Ho deixarem coure uns 25 minuts. 

Seguidament triturarem la salsa i la passarem pel colador. Ho posarem en un cassó i ho escalfarem uns 5 minuts més.

Elaboració del CHEDDAR BACON RANCH PULLS


Finalment només ens queda preparar el pa. Amb un ganivet farem unes línies verticals i unes horitzontals en el pa, tenint en compte de no arribar a tallar-lo fins al punt de celebrar-se.

En aquestes esquerdes hi posarem el formatge i el bacó. Escamparem la salsa barbacoa per tot el pa, tenint en compte que entri també per les esquerdes.

Pre escalfarem el forn a 175ºC, embolicarem el pa amb paper d'alumini i el courem durant 15 minuts. Després el destaparem i el courem durant 10 minuts més.


I ja ens el podrem menjar!!!!

PD: Segurament esteu pensant que és massa feina. Què us sembla si compreu el pa ja fet i la salsa la que més us vingui de gust de totes les que trobeu al mercat? Aleshores sí que és fàcil oi?