dijous, 20 de juny de 2013

PA KINDER AMB ESQUEIXADA

Una altra vegada ha arribat el dia 20 del mes, en aquest cas juny, ben bé a les portes de l’estiu. Això significa que la recepta que avui us presento és la proposta que ens fa mensualment “Desafío en la cocina”. Aquest mes però ha estat una mica especial i és que 5 de les participants han estat escollides per a decidir quina recepta s’havia de fer. Cada una ha escollit un plat i la resta de concursants ens ha tocat per sorteig quina recepta havíem de fer.

A mi m’ha tocat fer un PA KINDER. Quan vaig llegir el nom vaig al·lucinar, què deu ser això? Quan vaig veure en que consistia em vaig emocionar, quina passada de plat, quantes opcions et permet! Ara havia de triar amb què ho acompanyaria. Com que la caloreta ja començava a deixar-se notar, vaig optar per un dels plats que més de gust em vénen a l’estiu. L’esqueixada de bacallà. Ja sense més històries us explico la recepta perquè veieu de què va el tema.

Per cert, si voleu veure les propostes de les desafiadores VIP i les receptes de la resta de companys només heu de clicar aquí.

INGREDIENTS per a dos:
Per al pa kinder
  • 200gr de farina
  • 100 ml d’aigua
  • 30 ml d’oli d’oliva
  • 10 gr de sal
  • 10 gr de llevat premsat
Per a la vinagreta
  • Suc de mitja llimona
  • Un pessic de sal
  • Crema de vinagre balsàmic de fruites del bosc
  • Oli d’oliva
Per a l’esqueixada
  • Mig pebrot vermell
  • Mig pebrot verd
  • Mitja ceba
  • Un tomàquet per amanides
  • 10 olives negres
  • 200gr de bacallà esqueixat

ELABORACIÓ:
En primer lloc farem la vinagreta barrejant tots els ingredients que la formen.

Posarem el bacallà a macerar en aquesta vinagreta un mínim de dos hores.

Ara prepararem la massa del pa. En l’aigua desfarem el llevat i ho afegirem a la farina juntament amb la sal. I ho amassarem tot.

Quan ja tinguem una massa compacte, l’estendrem una mica i hi posarem l’oli al mig. Tornarem a amassar i ho deixarem reposar tapat amb un drap humit durant un mínim d’una hora.

Preescalfarem el forn a 220ºC. Estendrem la massa fins a obtenir una massa molt fina (aquí rau la gràcia del plat).

Agafarem paper sulfuritzat i en farem una bola que posarem al mig de la massa i l’embolcallarem amb la pròpia massa, format una bola. Ho posarem al forn durant uns 20 minuts o fins que ens quedi torrat.

Mentre prepararem l’esqueixada. Tallarem els pebrots i la ceba en trossos ben petits, farem el mateix amb el tomàquet. Barrejarem tots els ingredients amb el bacallà i les olives.

Traurem el pa del forn i amb molt de compte trencarem amb un ganivet la base del pa per extreure’n el paper.

Per al mateix forat, anirem omplint el pa amb l’esqueixada.






En un bol a banda deixarem una mica més de vinagreta per aquells que en vulguin una mica més. I ja ho podrem servir.


Lo millor del plat sabeu que és? El moment de menjar-lo, és genial el moment en que has de trencar el pa i poder veure què hi ha dins!!!
MOLT BON PROFIT