dilluns, 16 de setembre de 2013

PEBROTS FARCITS AMB SALSA DE CEBA

M'encanta quan arriba aquesta època de recollida de fruits. I és que malgrat que jo no puc tenir hort, gent del meu voltant sí que en té i, per tant, de tant en tant, sempre cau alguna cosa.

En aquest cas el pare del meu cunyat ens va portar una bossa plena de pebrots verds. Són una delícia, són dolços, amb una pell tan fina que ni es nota i per tant, són ideals per a preparar qualsevol tipus de plat.

Així que ens hem posat mans a l'obra i hem fet diferents receptes amb pebrotets verds, truites de patates i pebrots verds, caldos amb pebrots verds, escalivades però per fi un plat on ells en són l'estrella.

Ingredients:


  • Pebrots verds (segons la mida en necessitarem més o menys)
  • 50 gr de pa sec remullat en llet
  • 400 gr de carn picada
  • 2 ous
  • 1 ceba
  • 2 grans d'all
  • Sal
  • Pebre
  • Julivert
  • Pa ratllat
Per a la salsa se ceba:
  • 2 cebes 
  • Mig got de vi blanc
  • Sal 
  • Oli

Elaboració:

En primer lloc agafarem un bol i hi posarem, la carn picada, la pa mullat en llet, els ous, la ceba picada, l'all picat i el julivert picat. Ho barrejarem tot i ho reservarem a la nevera. 

Mentre preescalfarem el forn a 200ºC. Netjarem els pebrots, els hi traurem el pecíol i els netejarem de totes les llavors.

Els anirem farcint amb la barreja que hem deixat a la nevera i els posarem en una safata per al forn.

Tirarem un raig d'oli per sobre i un polsim de sal grossa. Ho deixarem coure durant 20-30 minuts. Aquests eren menudets i amb 20 minuts en varen tenir prou i la carn va quedar perfectament cuita.

Mentre tallarem la ceba a la juliana, i la deixarem coure en oli a foc molt baix que es vagi daurant. Quan ja la tinguem daurada hi afegirem mig got de vi blanc i deixarem que redueixi a foc lent. Després ho triturarem tot.



MOLTÍSSIMES GRÀCIES PER AQUESTA DELÍCIA DE PEBROTS



MOLT BON PROFIT!!!