dilluns, 9 de setembre de 2013

COOKIES

Sens dubte i amb permís de les Oreo, aquestes són les meves galetes preferides. He provat desenes de receptes de cookies, però tot i que em quedaven bones, mai ho eren prou, sempre em fallava alguna cosa, o s'estovavem al moment, o em creixien tant que em quedava una massa única un cop o posava al forn...

Suposo que de tants errors i de tantes intentones per trobar la recepta perfecta, finalment ho he aconseguit.

La recepta que us proposo suposa una gran quantitat de massa, que dóna, segons la mida, per unes 70-80 galetes. Evidentment si em poso a fer tantes galetes acabaria com un toixó i això no pot ser. Així que un cop em poso a fer la massa la faig tota, però en congelo la meitat. Avui per exemple vénen de visita uns tiets a casa, doncs al matí a primera hora he tret la massa que tenia congelada i després faré boletes i directe al forn. És molt útil i deixes a tothom content.

Aquesta recepta l'he extret de la pàgina de bakemania, us asseguro que hi ha unes receptes 10.

Ingredients:

  • 220 gr de farina normal
  • 60gr de farina de moresc
  • 185 gr de farina de força
  • 16 gr de llevat químic
  • Una culleradeta de bicarbonat
  • Una culleradeta de sal
  • 285 gr de mantequilla
  • 200 gr de sucre moreno
  • 225 gr de sucre blanc
  • 2 ous
  • 10 ml d'extracte de vainilla
  • 300 gr de xips de xocolata
Elaboració:

Utilitzarem dos bols. En un tamissarem les farines, el bicarbonat, el llevat i la sal.

Per altra banda barrejarem els sucres amb la mantega, fins a aconseguir una massa homogènia i de tonalitat marró clar.

Incorporarem els ous a la massa, un a un.

Afegirem la vainilla.

Ara barrejarem els dos bols, la mescla amb les farines i ho remenarem tot fins que tots els ingredients quedin incorporats i tinguem una massa homogenia.

Ara afegirem els xips de xocolata.

Taparem la massa amb paper film i ho reservarem a la nevera un mínim de 24 hores.

Escalfarem el forn a 175ºC. En una safata posarem paper sulfuritzat i farem boletes d'uns 2.5 cm de diàmetre deixant 4 dits de separació entre boleta i boleta, ja que s'expandeixen bastant. (en la meva safata de forn n'hi caben entre 12 i 14.

Quan les tinguem col·locades a la safata les  aplastarem lleugerament amb els dits. I hi afegirem uns granets de sal. 

Les courem durant uns 15 minuts. Traurem la safata del forn i les deixarem refredar uns 3 minuts. Aleshores ho passarem a una reixeta per tal que s'endureixin.

Quan estiguin ben fredes les guardarem tancades en una caixa de llauna. Així ens assegurarem que ens quedin cruixents durant més d'una setmana.



Les heu de provar perquè no tenen desperdici!!!
BON PROFIT!!!