dimecres, 27 de febrer de 2013

CREMA DE PÈSOLS

Amb tots els voltants coberts de neu la veritat és que només menjaria sopes i cremes ben calentes que sembla que et retornen i aporten color a aquests dies tan freds i blancs.

Fa uns dies un bon amic (grazies mile Jonan) ens va donar una bossa amb uns pèsols gegants perquè els provéssim. Aleshores el meu cap va començar a maquinar de quina manera els podria preparar perquè realment fos el seu sabor i no quedés emmascarat per cap altra ingredient. I quina manera millor de fer-ho que aquesta? amb una bona crema de pèsols.

Ingredients

  • 1 kg pèsols
  • 2 cebes mitjanes
  • 50 gr de pernil salat
  • oli
  • aigua
Opcional
  • 1 o 2 patates
  • brou de verdures
Elaboració

En una olla posarem un rajolinet d'oli i hi ofegarem la ceba tallada a trossos i la patata.*

Hi afegirem els pèsols i hi donarem unes quantes voltes amb la cullera de fusta seguidament hi afegirem aigua** i ho deixarem bullir fins que la patata (o els pèsols) estigui tova.

Mentre en una paella posarem un raig d'oli i el pernil tallat a trossos i el fregirem una mica banda i banda.


Quan les verdures estiguin cuites les triturarem amb la batedora i ja ho podrem servir.



BON PROFIT!!!

*La patata és opcional a mi personalment m'agrada més sense li dóna una textura diferent, per tant, us recomano que proveu les dos maneres i decidiu quina preferiu.
** Si els pèsols són de bona qualitat com és el cas dels del meu amics, prefereixo fer.ho amb aigua ja que així tot el sabor és el del propi pèsol.