dilluns, 4 de març del 2013

CÓC ANÍS

Recepta de l'àvia. Amb això no cal dir res més. A mi m'encanten els postres tipus pa de pessic, no sóc massa de cremes, nates o xocolates però mai et podré dir que no a un bon cóc o pa de pessic. Acompanya d'un cafè amb llet per esmorzar, una pressa de xocolata per berenar o acompanyant una peça de fruita després de dinar i és que jo li trobo utilitat a totes hores.

Així que us deixo amb un postre molt simple, molt fàcil de fer i molt gustós.

Ingredients

  • 150 gr de sucre
  • 150 gr de farina
  • 3 ous
  • Raig d'anís
  • Raig d'oli
  • Ratlladura de llimona
  • 1 sobre de llevat
  • Raig de llet*
* Com us he dit la recepta és de l'àvia i ella tot ho fa per grapats, rajolinets i rajolins. El raig d'anís depèn del molt que us agradi l'anís, el raig d'oli jo el calculo com dos cullerades soperes i el de llet el poso sempre al final i en poso la quantitat que em sembla per tal que quedi amb una textura semblant a una crema.

Elaboració

En un bol posarem el sucre, els rovells, l'oli, l'anís i la llimona.

Afegirem la farina i el llevat tamissat.

Segons textura hi afegirem la llet.

Ho deixarem reposar durant uns 30 minuts.

Muntarem les clares a punt de neu i les afegirem a poc a poc en moviments envolvents.

Preescalfarem el foc a 200ºC i l'hi tindrem uns 10 minuts. Baixarem el foc a 180ºC durant 30 minuts més.


Espero que us agradi!!!!

5 comentaris:

  1. No em podré resistir a provar-la de fer a casa!

    ResponElimina
  2. Montse, si la recepta és de l'àvia, èxit assegurat

    ResponElimina
  3. qina pinta...amb el cruixent de fora i el gust de l'anís.....genial!

    ResponElimina
  4. Montse yo me cojo un trocito para merendar con ese chocolate...hummmm

    ResponElimina
  5. Hola! I gràcies per totes les receptes. Al igual que en altres he comentat que m'han agradat molt jo, particularment, trobo que és massa dolç I compacte. Potser no m'ha sortit be,...però el resultat no m'ha sorprès, massa sucre. Mentres el feia, he pensat que un canvi que faria seria menys sucre I afegir-hi pinyons per sobre....

    ResponElimina