dimecres, 6 de febrer de 2013

ARRÒS AMB VERDURETES

Aquest és un dels plats típics que ens fa sovint l'àvia quan anem a dinar a casa seva. Sempre d'alguna manera o altre ens feia plats amb verdures o amb peix dels que ens agraden tipus arròs amb verdures o fideuà perquè sempre pensava que menjàvem poca verdura i poc peix, i això que me mare ens en feia molt sovint!!!

Però sí que és veritat que tant a mi com al meu germà ens costava una mica la verdura i el peix, ara en canvi la verdura m'encanta tot i que el peix encara...

Així doncs, us deixo un plat boníssim que conté verduretes.

Ingredients per 4 persones:


  • 300 gr d'arròs
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1/2 carbassó
  • 60 gr de pèsols
  • 2 pastanagues
  • 3 cullerades de salsa de tomàquet.
  • Opcional: brou de verdures
Elaboració:

Tallar totes les verduretes ben petitones, l'àvia fins i tot hi posava la pastanaga ratllada.

En una paella amb un rajolinet d'oli posar les verdures i que es vagin fregint.

Quan ja les tinguem bastant cuites, hi afegirem la salsa de tomàquet i l'arròs i el remenarem una mica perquè es barregi amb les verdures.

Afegirem el brou o l'aigua. Si afegim brou no cal afegir sal, en cas de només utilitzar aigua hi afegirem sal al nostre gust.

Deixarem que l'arròs es vagi bebent l'aigua hi el provarem per saber el seu estat de cocció. Ja sabeu el que es diu, per a casa tassa d'arròs dos d'aigua, però evidentment sempre dependrà del tipus d'arròs que usem.


Quan ja s'hagi begut tota l'aigua, ja el podrem servir

Que vagi de gust