Així que sense més dilacions passo a ensenyar-vos la recepta.
INGREDIENTS
Per a la primera la massa
- 20 gr de llevat de fleca
- 35 gr de llet sencera tèbia
- 75 gr de farina de força
Per a la segona massa
- 75 ml de llet sencera tèbia
- 35 gr de sucre
- 20 gr de mantega pomada
- 250 gr de farina de força
- 2 gr de sal
- 1 ou
- Ratllar la pell de mitja llimona i de mitja taronja
- 2 taps de licor d'anís
Decoració
- Nata, crema o xocolata per al farciment
- Fruita confitada
- Ametlles
ELABORACIÓ
En primer lloc desfarem el llevat en la llet tèbia i ho deixarem reposar durant 10 minuts.
Després hi afegirem la farina i ho amassarem. Ho guardarem al forn o en un lloc sense corrents d'aire durant 60-90 minuts
Prepararem la segona massa. En un bol posarem la farina, el sucre, la sal, la pell de llimona i taronja ratllades, la mantega, l'ou batut, i l'anís. Ho amassarem i molt a poc a poc hi afegirem la llet tèbia.
Barrejarem les 2 masses i les amassarem, si veiem que la massa ens demana més farina l'hi afegirem.
Deixarem la massa un mínim de 5 hores al forn fred tapat en un drap.
Treurem la massa i li donarem forma de corona i ho tornarem a deixar reposar mínim 1 hora amb un got al forat del mig per evitar que s'arribi a tancar el forat durant el temps que es lleva la massa.
Ho decorarem amb la fruita confitada i les ametlles i ho pintarem amb un ou batut.
Ho courem al forn preescalfat a 180ºC durant uns 20 minuts o fins que ens agafi un color daurat.
El deixarem refredar i el tallarem per la meitat per tal de farcir-lo de crema (aquí us deixo la recepta) o bé amb nata o trufa o com fem a casa meva perquè ningú es baralli meitat crema i meitat de nata.
BON DIA DE REIS!!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada