dijous, 5 de gener de 2017

TORTELL DE REIS

Un dia com avui no podia ser una altra la recepta que el TORTELL DE REIS i és que entre avui i demà tots menjarem un trosset d'aquest dolç que tan ens agrada, amb la il·lusió de trobar el rei amagat a l'interior.

Així que sense més dilacions passo a ensenyar-vos la recepta.

INGREDIENTS

Per a la primera la massa

  • 20 gr de llevat de fleca 
  • 35 gr de llet sencera tèbia
  • 75 gr de farina de força
Per a la segona massa
  • 75 ml de llet sencera tèbia
  • 35 gr de sucre
  • 20 gr de mantega pomada
  • 250 gr de farina de força
  • 2 gr de sal
  • 1 ou
  • Ratllar la pell de mitja llimona i de mitja taronja
  • 2 taps de licor d'anís
Decoració
  • Nata, crema o xocolata per al farciment
  • Fruita confitada
  • Ametlles
ELABORACIÓ

En primer lloc desfarem el llevat en la llet tèbia i ho deixarem reposar durant 10 minuts.
 
Després hi afegirem la farina i ho amassarem. Ho guardarem al forn o en un lloc sense corrents d'aire durant 60-90 minuts

Prepararem la segona massa. En un bol posarem la farina, el sucre, la sal, la pell de llimona i taronja ratllades, la mantega, l'ou batut, i l'anís. Ho amassarem i molt a poc a poc hi afegirem la llet tèbia.

Barrejarem les 2 masses i les amassarem, si veiem que la massa ens demana més farina l'hi afegirem.

Deixarem la massa un mínim de 5 hores al forn fred tapat en un drap.

Treurem la massa i li donarem forma de corona i ho tornarem a deixar reposar mínim 1 hora amb un got al forat del mig per evitar que s'arribi a tancar el forat durant el temps que es lleva la massa.

Ho decorarem amb la fruita confitada i les ametlles i ho pintarem amb un ou batut.

Ho courem al forn preescalfat a 180ºC durant uns 20 minuts o fins que ens agafi un color daurat.

El deixarem refredar i el tallarem per la meitat per tal de farcir-lo de crema (aquí us deixo la recepta) o bé amb nata o trufa o com fem a casa meva perquè ningú es baralli meitat crema i meitat de nata.



BON DIA DE REIS!!!!