dijous, 19 de gener de 2017

POLLASTRE AMB PEBROTS

Al petit de casa li xifla el pebrot, té sort perquè visquen a Euskadi quasi totes les receptes porten pebrot, així que aquest plat està pensat perquè el gaudeixi ell, ja que és un pollastre que es fa a l'olla exprés i com que té molta salseta la carn queda toveta i molt fàcil de menjar per als més menuts.

Ingredients:

- 2 cuixes de pollastre i 2 pits
- 1 ceba
- 4 dents d'all
1 pebrot verd
1 pebrot vermell gran
1 cullerada de carn de pebrot
1 got de salsa de tomàquet
1/2 got de vi negre
2 gots de brou de pollastre o de verdures (1)
1 cullerada de pimentón dolç o picant
oli d'oli
sal
pebre

Elaboració

Salpebrem el pollastre i a la olla on farem la cocció el daurem amb una mica d'oli. El reservem.

Tallar les verdures en juliana.

En primer lloc daurem la ceba i els alls, quan la ceba estigui transparent afegirem els pebrots.

Quan estiguin una mica tous, afegirem el pimentó, la carn de pebrot i la sal. També el vi i el caldo i ho deixarem reduir uns 15 minuts.

Afegirem la salsa de tomàquet i el pollastre i tancarem l'olla que la deixarem coure a foc mig durant 10 minuts.

Obrirem de nou l'olla i deixarem que vagi fent xup xup a foc molt lent fins que espessi la salsa. Si ho creiem convenient podem afegir una mica de farina per ajudar a espessir la salsa. (2)

(1) Podem posar aigua i una pastilla de brou
(2) Podem triturar les verdures i la salsa per tal de no trobar la verdura a trossos.



BONA PROFIT!!!