Doncs això és una mica el que em va passar l'altre dia. Tenia moltes ganes de ceps i és clar, ja fa quasi mig any que no en trobem pels boscos. Per sort, aquest any en Sebas i el pare d'un amic ( una abraçada allà on siguis) en varen fer una bona collita i en tenim alguns de congelats.
Per congelar-los i que es conservin boníssim després de tant de temps, el secret és netejar-los i passar-los una mica per la paella amb oli abans de congelar. Així uns mesos després et treus el mono de bolets preparan-te unes croquetes delicioses!!!!
Vaig trobar una recepta excepcional a la pàgina d'Un poquito de Rocío i aquesta és la que vaig adaptar, a veure que us sembla.
Ingredients:
- 400 gr de ceps
- 1 ceba gran
- 300 ml de llet
- 3 cullerades d'oli
- Farina
- 1 ou
- pa ratllat
- Opcional: si voleu potenciar el sabor podeu fer servir Bovril o una pastilla de brou
Elaboració:
En una paella gran posarem 3 cullerades d'oli i deixarem la ceba picada amb la batedora que es vagi potxant a foc lent.
Mentre tallarem els bolets molt petits o els passarem lleugerament per la picadora, els afegirema la paella.
Ho salpebrabrem i deixarem que es vagi fent uns 10 minuts.
Afegirem la llet i esperarem fins que bulli, aleshores ja podrem anar afegint farina fins que se'ns vagi fent la beixamel i es vagi espessin la massa.
Tindrem el punt perfecte de la massa, quan aquesta es desenganxi de la paella sense deixar rastre.
Aleshores deixarem refredar la massa i si ho fem amb suficient antel·lació la posarem a la nevera, com més freda més fàcil serà de treballar-hi.
Un cop ben freda, anirem fent les croquetes de la mida desitjada, les passarem per ou i pa ratllat i les fregirem.
Queden unes croquetes delicioses, molts toves (això en dificulta l'elaboració, però per a mi com més toves més bones) i que us arreglaran més d'un àpat, ja que un cop cuites les podem congelar i les tindrem a punt quan ho desitgem.
BON PROFIT!!!
Bon dia, Montse, em guardo aquesta recepta, la trobo boníssima-
ResponEliminaDelicioses, Montse! Amb els ceps no cal afegir-hi gaire res més, oi? Són tan gustosos que segur que van fer unes croquetes excel·lents! No ho sabia això de saltar-los amb oli abans de congelar. Ho faré així la propera tardor! Petons
ResponEliminaQuines croquetes tan bones.. El ceps són molt aromàticis i és veritat que congelats es conserven molt bé.
ResponEliminabonissimes!! a mi també em passa aixo de tenir antolls d'ingredients que no són de temporada, i la idea de congelar bolets és molt bona, ma mare també ho fa pero amb rovellons en aquest cas! aquestes croquetes tenen una pinta barbara, el sabor ha de ser de vici! van volar oi? petons
ResponEliminame encantan las croquetas! son mi perdicion y estas tienen que estar buenisimas, bicos
ResponEliminaQue deliciosas croquetas Montse!!Y para cenas nos vienen de lujo,eh?
ResponEliminaBesos y feliz semana
Las croquetas resultan deliciosas con cualquier relleno, te han quedado estupendas Montse.
ResponEliminaun besote enorme.
Con mil sabores
unas croquetas así y de ceps son brutales¡¡
ResponEliminapeto
Quines croquetes més bones mOntse !! ... Amb el teu permis m'he fet seguidora teva i hem quedo per aqui.
ResponEliminapetons
Montse, al meu blog tens un regalet
ResponEliminaUNA PINTA ESTUPENDA MONTSE, DAN GANAS DE COMERTELAS PERO YA.
ResponEliminaUN BESO, GUAPA
Ohh qué buena pinta tienen, yo no soy muy manitas con las croquetas pero creo que es porque no hago fritos en casa (si frío algo luego el aceite se ponen rancio por no usarlo de nuevo)... peeero si me invitas a unas no diré que no! jajajajajaja... qué lista soy! ;-)
ResponElimina¿has probado a hacerlas al horno? si e resultado ha sido bueno, me atreveré ;-)
un beso grande y gracias por tu apoyo constante
Lxx
M'encanten les croquetes de tot!!
ResponEliminasi tens un momentet, tens un regal al nostre blog! cuinantentrellibres.blogspot.com.es ;)
Se'm fa la boca aigua veient aquestes croquetes... I això que les de bolets no són les meves preferides! Però és que t'han quedat perfectes!!
ResponEliminaMarta
oh! que bones... amb ceps!!! I no cal posar-hi res més!
ResponEliminaExcel·lent recepta Montse!
PTNTS
Dolça
Que buenas esas croquetas!!!! Yo las hago mucho porque a diferencia que en Cataluña aquí el año pasado mi marido se hinchó a coger y como tú yo también los congelo de esa manera y así durante el año puedes ir disfrutando de semejante maravilla!!!
ResponEliminaUn besito.
Que ricas, yo las hago tambien aunque de bolets no la he hecho nunca.
ResponElimina