diumenge, 12 de maig de 2013

CROQUETES DE BOLETS

Suposo que a tots us passa que a vegades us vénen de gust alguns menjars o ingredients però que no és la seva època i que, per tant, no els podem trobar al mercat o bé no els podem trobar frescos.

Doncs això és una mica el que em va passar l'altre dia. Tenia moltes ganes de ceps i és clar, ja fa quasi mig any que no en trobem pels boscos. Per sort, aquest any en Sebas i el pare d'un amic ( una abraçada allà on siguis) en varen fer una bona collita i en tenim alguns de congelats.

Per congelar-los i que es conservin boníssim després de tant de temps, el secret és netejar-los i passar-los una mica per la paella amb oli abans de congelar. Així uns mesos després et treus el mono de bolets preparan-te unes croquetes delicioses!!!!

Vaig trobar una recepta excepcional a la pàgina d'Un poquito de Rocío i aquesta és la que vaig adaptar, a veure que us sembla.

Ingredients:

  • 400 gr de ceps
  • 1 ceba gran
  • 300 ml de llet
  • 3 cullerades d'oli
  • Farina
  • 1 ou
  • pa ratllat
  • Opcional: si voleu potenciar el sabor podeu fer servir Bovril o una pastilla de brou
Elaboració:

En una paella gran posarem 3 cullerades d'oli i deixarem la ceba picada amb la batedora que es vagi potxant a foc lent.

Mentre tallarem els bolets molt petits o els passarem lleugerament per la picadora, els afegirema la paella.

Ho salpebrabrem i deixarem que es vagi fent uns 10 minuts.
Afegirem la llet i esperarem fins que bulli, aleshores ja podrem anar afegint farina fins que se'ns vagi fent la beixamel i es vagi espessin la massa.

Tindrem el punt perfecte de la massa, quan aquesta es desenganxi de la paella sense deixar rastre.

Aleshores deixarem refredar la massa i si ho fem amb suficient antel·lació la posarem a la nevera, com més freda més fàcil serà de treballar-hi.

Un cop ben freda, anirem fent les croquetes de la mida desitjada, les passarem per ou i pa ratllat i les fregirem.

Queden unes croquetes delicioses, molts toves (això en dificulta l'elaboració, però per a mi com més toves més bones) i que us arreglaran més d'un àpat, ja que un cop cuites les podem congelar i les tindrem a punt quan ho desitgem.




BON PROFIT!!!