divendres, 17 de maig de 2013

CALAMARS FARCITS

L'entrada d'avui us he de confessar que no és cosa meva. Amb aquest plat em va sorprendre un dia el Sebas, feia dies que tenia la mania de fer uns calamars i aquest va ser el resultat. Us asseguro que una delícia de plat.

Ingredients per 2 persones:

  • 8 calamars mitjans
  • mitja ceba gran o una de petita
  • 250gr de xampinyons
  • 50 gr d'arròs negre
  • la tinta dels calamars o un sobre de tinta
  • llimona
  • vinagre
Elaboració:

En primer lloc el que haurem de fer és demanar al peixater que ens netegi els calamars i en cas que no ens ho pugui fer doncs els haurem de netejar nosaltres mateixos.

Ratllarem ben petita la ceba o fins i tot, triturada, tallarems els xampinyons i les potes dels calamars en trossets petits.

Podem reservar alguns xampinyons sencers per a la decoració

En una paella posarem un bon raig d'oli a escalfar i hi abocarem en primer lloc la ceba, quan ja estigui lleugerament transparent, hi afegirem els xampinyons i els calamars.

Mentre posarem aigua a bullir  per coure l'arròs. Quan l'aigua bulli, afegirem la tinta i seguidament l'arròs, que ens tardarà uns 15 minuts. L'escorrerem i el reservarem.

Amb el sofregit que tenim a la paella, omplirem els calamars que tancarem amb un escuradents.

Posarem els calamars a la planxa i els courem fins que estiguin ben torradets.

Elaborarem una vinagreta, amb una mica de sal, vinagre i el suc d'una llimona.

Presentarem el plat amb uns quants calamars farcits, una mica d'arròs negre i tot ben amanit amb la vinagreta. Si heu reservat els xampinyons també es poden fer a la planxa i ens acompanyaran el plat.

El resultat us asseguro que és una delícia i és que a mi m'encanta això de tenir diferents sabors en un mateix plat.

Gràcies!!!


BON PROFIT I BON CAP DE SETMANA