Ingredients per 2 persones:
- 8 calamars mitjans
- mitja ceba gran o una de petita
- 250gr de xampinyons
- 50 gr d'arròs negre
- la tinta dels calamars o un sobre de tinta
- llimona
- vinagre
Elaboració:
En primer lloc el que haurem de fer és demanar al peixater que ens netegi els calamars i en cas que no ens ho pugui fer doncs els haurem de netejar nosaltres mateixos.
Ratllarem ben petita la ceba o fins i tot, triturada, tallarems els xampinyons i les potes dels calamars en trossets petits.
Podem reservar alguns xampinyons sencers per a la decoració
En una paella posarem un bon raig d'oli a escalfar i hi abocarem en primer lloc la ceba, quan ja estigui lleugerament transparent, hi afegirem els xampinyons i els calamars.
Mentre posarem aigua a bullir per coure l'arròs. Quan l'aigua bulli, afegirem la tinta i seguidament l'arròs, que ens tardarà uns 15 minuts. L'escorrerem i el reservarem.
Amb el sofregit que tenim a la paella, omplirem els calamars que tancarem amb un escuradents.
Posarem els calamars a la planxa i els courem fins que estiguin ben torradets.
Elaborarem una vinagreta, amb una mica de sal, vinagre i el suc d'una llimona.
Presentarem el plat amb uns quants calamars farcits, una mica d'arròs negre i tot ben amanit amb la vinagreta. Si heu reservat els xampinyons també es poden fer a la planxa i ens acompanyaran el plat.
El resultat us asseguro que és una delícia i és que a mi m'encanta això de tenir diferents sabors en un mateix plat.
BON PROFIT I BON CAP DE SETMANA
Molt originals aquests calamars, Montse!.
ResponEliminaJo els acostumo a fer farcits de carn o de bolets, però hauré de provar de fer-los com tu, a veure què tal em queden!.
M'agrada el teu blog, per això he volgut donar-te un premi. Si entres al meu blog (http://e-cuina.blogspot.com.es) en veuràs els detalls.
Una abraçada!
Marta
muy ricos si señor,apuntaditos quedan..besos
ResponEliminahummm,que ricos calameres Montse!! :)
ResponEliminaPues le han quedado de maravilla, se ven super ricos!! felicita a Sebas! un beso guapa :)
ResponEliminarealment tenen una pinta,,,,a mi tot el que es peix m'entusiasme! petons
ResponEliminaNo els vas fer però segur que estaven molt bons. Felicita el Sebas.
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani
Farcits d'arròs negre, Montse? Això ha de ser gustosíssim! Felicita el Sebas!! petons
ResponElimina