dimarts, 23 d’abril del 2013

PA DE SANT JORDI

El dia de Sant Jordi és per a mi, i segur per molta altra gent, un dels dies més bonics de l'any a Catalunya. Totes les noies amb les seves roses, els carrers plens de llibres, aromes i senyeres, és un dia fantàstic per passejar entre parades de llibres i flors.

I com no, tota festa assenyalada té els seus plats associats. Per Sant Jordi podem trobar tot tipus de pastissos sempre amb una senyera, roses comestibles, però sobretot el pa de Sant Jordi. Pots triar la massa de pa que vulguis però el que no pot fallar, és que quan en tallis una llesca, aquesta tingui la senyera dibuixada. Com s'aconsegueix? Doncs en dividir la massa en porcions que posteriorment es barrejaran amb formatge (groc) i amb sobrassada de Mallorca (vermell). Què us sembla si us ensenyo de la recepta?

Ingredients:


  • 300 gr de farina de força
  • 200 gr de farina normal
  • 25 gr de llevat fresc
  • 1/4 litre de llet
  • 25 gr de mantega
  • 10 gr de sal
  • 4 llesques de sobrassada de Mallorca
  • 5 llesques de formatge ratllat (parmesà preferiblement)
Elaboració:

Barrejarem la farina, la sal i la mantega.

Per altra banda barrejarem la llet prèviament escalfada amb el llevat i el desfarem. Aleshores hi afegirem la mescla amb la farina.

Amassarem aquesta mescla durant uns 25 minuts, la taparem amb un drap humit amb aigua calenta i la deixarem reposar durant 2 hores.

Mentre picarem 6 nous i preparament els talls de formatge i sobrassada.

Un cop passades les 2 hores dividirem la massa en 10 parts. La massa ens pesarà uns 800 grams de manera que les porcions que farem seran d'uns 80 grams cada una.

Amb una de les masses hi barrejarem les nous. També barrejarem 5 masses amb el formatge i les altres 4 masses amb la sobrassada. Ho deixarem reposar 30 minuts.


Passats els 30 minuts, agafarem la massa de les nous i l'estendrem al fons del bol. Aleshores farem xurros amb cada una de les altres porcions i les posarem en el motlle amb l'ordre de la senyera és a dir: groc, vermell, groc, vermell,groc, vermell,groc, vermell i groc. Ho deixarem reposar 1 hora més

Finalment, escalfarem el forn a 200ºC i hi deixarem el pa uns 40 minuts.






Són o no són les 4 barres? Si voleu uns colors més potenciats sempre podeu posar colorant groc a les masses de formatge i vermell a les de sobrassada.

QUE TINGUEU UNA FELIÇ DIADA DE SANT JORDI I BON PROFIT!!!!

7 comentaris:

  1. Quin pa més formós, i quin bloc més xulo! Ens llegim! Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Genial!! el meu pa de St. Jordi ja ha volat... és l'únic problema que té, que desapareix ràpidament ;-)

    ResponElimina
  3. jo el vaig provar una vegada i em va agradar molt! t'ha quedat genial! petons

    ResponElimina
  4. oooh! el farem encara que fora de dia!!Aquest pa ens encanta i el teu fa una bona pinta!!!!Gràcies per oferir la manera de fer-lo!!!!

    ResponElimina
  5. Quin pa que t'ha quedat! Segur que ja no en queda a casa, a nosaltres ja ens ha volat! :D
    Petonets :)

    ResponElimina
  6. Bon resultat...però t'aconsello una mica de color...ja que és important la presència en aquest cas.
    Una abraçada !

    ResponElimina