diumenge, 14 d’abril de 2013

FUSSILI ALLA SICILIENNE

La recepta d'avui és una petició expressa d'un amic, que ho va menjar a Itàlia i es veu que li va encantar. Com que em va ajudar a fer un treball sobre alimentació li vaig prometre que li intentria fer el plat i l'invitaria a dinar. Au doncs, per parlar ja tens feina, mans a l'obra!!!!

Ingredients per 5 persones:

  • 500 gr de fussili
  • 8 tomàquets madurs
  • 3 dents d'all
  • 3 guindilles*
  • 150 gr d'olives negres sense pinyol
  • 60 gr d'anxoves
  • 50 tàperes
  • 1/2 albergínia
  • alfàbrega
  • oli
  • sal
Elaboració:

En primer lloc escaldarem 8 tomàquets en aigua bullent. Primer els hi farem un tall en forma de creu i així els podrem pelar més fàcilment.

En una paella posarem oli i quan estigui calent hi afegirem les dents d'all talladets molt petits. Hi afegirem les guindilles.

Tallarem les olives negres en 2 o 3 trossos cada una i també tallarem les anxoves en trossets petits. Farem el mateix amb l'albergínia.

Traurem les guindiflles i ja podrem afegir la resta d'ingredients a la paella i ho deixarem sofregir fins que l'albergínia estigui ben cuita.

Triturarem els tomàquets però no excessivament, sinó deixant trossets sencers. I els afegirem a la paella ho deixarem reduir lleugerament.

Per altra banda, en una olla posarem aigua a bullir amb una raig d'oli i sal. Afegirem la pasta seguint les instruccions de la casa.

Quan la pasta ja estigui bullida, l'afegirem a la paella i ho remenarem amb la salsa fins que s'amalgamin tots els sabors.

És una delícia de pasta amb un punt picant.


BON PROFIT!!!!

Gràcies Jonan pel descobriment!!!