No sé quina diferència hi ha entre la massa de les empanades i la de les empanadilles, imagino que poca diferència. Com que la massa de l'empanada va agradar molt a tothom, doncs he decidit fer servir exactament la mateixa recepta. A veure què us semblen:
Ingredients per unes 25 empanadilles
Per a al massa aquí
Per al farcit:
- 1 ou dur
- 2 llaunes de tonyina
- 1 pebrot verd
- 1/2 ceba
- olives verdes
- 200 ml de salsa de tomàquet
Elaboració
En una paella posem un bon raig d'oli i sofregim la ceba, quan ja la tinguem més o menys transparent hi afegirem el pebrot verd.
Mentre endurirem un ou en un cassó amb aigua i sal.
Quan ja tenim l'ou endurit serà el moment d'afegir el tomàquet i la tonyina a la paella.
Quan ja s'hagi evaporat gran part de l'aigua, afegirem les olives verdes tallades a trossets molt petits i l'ou també tallat en trossets ben petits.
Quan tinguem la massa feta, l'estirarem fins que tingui mig milímitre de gruix. Amb un motlle rodó o un got del revés, anirem fent rodones d'uns 6 cm de diàmetre.
Omplirem les rodones amb els farcits i les tancarem per la meitat.
Amb una forquilla apretarem tot el semicercles per tancar l'empanadilla.
Pintarem les empanadilles amb un rovell d'ou batut.
Ho posarem al forn a 175ºC a dalt i abaix i si teniu ventilador doncs millor per a poder repartir la calor per tot el forn. Quan estiguin ben dorades ja les podrem treure.
Espero que us atreviu a fer-les perquè són realment molt bones i fetes al forn, doncs són més sanes també.
Bon profit!!!
quines crestes més bones!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Les que faig jo el farcit és més o menys el mateix i, de pasta, faig servir pasta de full. Un dia provaré aquestes!
ResponEliminaque bones Montse!! i tot casolà! si és que com el que està fet a casa.... m'ha agradat que les hagis posat al forn enlloc de fregides! molt més sanes! bones festes guapi!! petons!
ResponElimina