dijous, 20 de desembre del 2012

PURÉ DE PATATA AMB CARN PICADA

Aquesta publicació va dedicada a totes les que en menys d'un any heu decidit tenir canalla, que últimament no sou pas poques i sabeu que jo estic encantada amb aquestes grans notícies en un temps on les notícies acostumen a ser un horror.

Dic que va dedicada a vosaltres perquè l'altre dia llegint sobre els aliments, vaig veure que la vedella és una carn molt recomenable per a les futures mares ja que és un gran aport de ferro, evidentment, sempre que la carn estigui ben cuita.

A més per altra banda com que és un plat on tot està triturat també és ideal per als nens quan ja comencen a menjar aliments sòlids.

Finalment, com que és un plat tan bo, doncs és totalment recomenat per a tothom i si a més ens aporta ferro i vitamines, què més li podem demanar?

Ingredients per a 4 persones

  • 300 gr de carn (pot ser de vedella, de porc, gall d'indi o mescla) aquesta concretament és de gall d'indi
  • 1 ceba
  • 1 pebrot verd
  • 1 dent d'all
  • 1 got de salsa de tomàquet
  • 5 patates
  • 1 cullerada de mantega
  • sal
  • herbes aromàtiques  formatge
Elaboració

En primer lloc en una paella sofregirem l'all i la ceba. Quan la ceba ja sigui transparent hi afegirem el pebrot verd tallat molt petit.

Quan el pebrot estigui tou, hi afegirem la carn i la hi deixarem fins que estigui ben cuita.

Afegirem un got de salsa de tomàquet i ho deixarem una estona perquè s'evapori l'aigua

Mentre aprofitarem per bullir unes 5 patates. Les posarem senceres a l'olla exprés amb un grapat de sal durant uns 8 minuts.*

Pelarem les patates, les triturarem i si ho volem més fi, ho passarem per un passapurés. Per donar-hi una textura més suau hi afegirem una cullerada de mantega.

Doncs ara ja tenim tots els ingredients preparats i només cal emplatar. Tenim dos opcions: 

- En un motlle rodó posem una cap de puré, una de carn i una altra de puré i ho decorem amb herbes aromàtiques (foto)
- L'altre opció és agafar una font per anar al forn, on posem una base de puré, una de carn, un altra de puré i a sobre estenem una capa de formatge que gratinarem al forn.

Així que vosaltres mateixos quins opció preferiu.

Bon profit

* Per estalviar-nos temps es pot comprar puré de patata en pols que es prepara força més ràpid.

4 comentaris:

  1. Un pastís super bo!!! i queda ben original!

    ResponElimina
  2. Ummm, buena pinta!!!Acabo de comer, pero no sé, quizás repita, jajaa
    Petonsss

    ResponElimina
  3. BOnissim!! m'agrada molt el pastis de puré i vedella! i com dius, té molts minerals indispensables per la salut! has fet una presentació molt bonica! petons i que passis unes bones festes!

    ResponElimina
  4. Que pastel mas rico se ve muy jugoso, y te ha quedado muy bien presentado. Besicos y felz navidad

    ResponElimina