dimarts, 11 de desembre del 2012

LLUÇ AMB GAMBETES

Ara feia dies que no posava cap entrada, primer perquè no trobava el cable de la càmera i no tinc pciència per buscar, finalment havia caigut darrere el ordinador. I després els dies de vacances que sempre acaben sent poc productius, com a mínim, per a mi, ja que és quan menys uso l'ordinador.

Així doncs després d'unes quantes entrades dolces, passarem a un segon plat una mica més sa. Tot i ser peix, com sempre, l'hem adornat amb uns quants ingredients per donar-li sabor, i us asseguro que és una alternativa deliciosa!

Anem per feina!

Ingredients per 2-3 pax

  • 6 rodanxes de lluç
  • 100 gr de gambes pelades
  • 2 dents d'all
  • 1 ceba
  • vi blanc (opcional)
  • brou de peix
  • 3 pebrots choriceros (si algú me'n pot dir la traducció al català ho agraïria)
  • julivert picat
  • oli
  • farina
Elaboració

Deixarem els pebrots a remull durant un mínim de 4 hores en aigua freda o una hora si ho fem amb aigua calenta

Ofegarem l'all i la ceba en una paella amb oli ben calent.

Enfarinarem el lluç i el fregirem una mica a la paella on hi hem reofegat la ceba i l'all. Deixarem el lluç fins que tregui una mica de gelatina, aleshores more'm la paella envant i enrere per treure la màxima gelatina del lluç. 

Aleshores ja podrem afegir el brou de peix i mig got de vi blanc. Quan la salsa vagi espessint, hi podem afegir farina per accelerar el procés, hi afegirem les gambetes pelades i la carn dels pebrots.



Ho courem durant uns 8 minuts i ja ho podrem emplatar. Espolvorejarem una mica de julivert picat que ens aportarà color i frescor.

Bon profit!!!

5 comentaris:

  1. si el lluç bullit tal cual m'encanta, imagina amb aquesta combinació d'ingredients! genial!

    ResponElimina
  2. Que bueno, me encantan las recetas de pescado que resultan tan sabrosas!! Besos!!

    ResponElimina
  3. Té molt bona pinta ^^ El lluç és un peix que m'encanta :D

    ResponElimina
  4. es uno de mis pescados favoritos, y tiene muy buena pinta

    ResponElimina