dimarts, 11 de desembre de 2012

LLUÇ AMB GAMBETES

Ara feia dies que no posava cap entrada, primer perquè no trobava el cable de la càmera i no tinc pciència per buscar, finalment havia caigut darrere el ordinador. I després els dies de vacances que sempre acaben sent poc productius, com a mínim, per a mi, ja que és quan menys uso l'ordinador.

Així doncs després d'unes quantes entrades dolces, passarem a un segon plat una mica més sa. Tot i ser peix, com sempre, l'hem adornat amb uns quants ingredients per donar-li sabor, i us asseguro que és una alternativa deliciosa!

Anem per feina!

Ingredients per 2-3 pax

  • 6 rodanxes de lluç
  • 100 gr de gambes pelades
  • 2 dents d'all
  • 1 ceba
  • vi blanc (opcional)
  • brou de peix
  • 3 pebrots choriceros (si algú me'n pot dir la traducció al català ho agraïria)
  • julivert picat
  • oli
  • farina
Elaboració

Deixarem els pebrots a remull durant un mínim de 4 hores en aigua freda o una hora si ho fem amb aigua calenta

Ofegarem l'all i la ceba en una paella amb oli ben calent.

Enfarinarem el lluç i el fregirem una mica a la paella on hi hem reofegat la ceba i l'all. Deixarem el lluç fins que tregui una mica de gelatina, aleshores more'm la paella envant i enrere per treure la màxima gelatina del lluç. 

Aleshores ja podrem afegir el brou de peix i mig got de vi blanc. Quan la salsa vagi espessint, hi podem afegir farina per accelerar el procés, hi afegirem les gambetes pelades i la carn dels pebrots.



Ho courem durant uns 8 minuts i ja ho podrem emplatar. Espolvorejarem una mica de julivert picat que ens aportarà color i frescor.

Bon profit!!!