Resulta que pel dia del meu sant els pares em van regalar una caixa tot d'objectes per a la pastelería decorativa, però és clar, després de tantes mones vaig pensar que m'hauria d'esperar per a estrenar-ho. Doncs resulta que aquella mateixa tarda varen vindre els amics dels meus pares de visita i vaig aprofitar l'ocasió per fer unes galetes.
Aquí us deixo la fantàstica recepta!
Ingredients:
- 250 gr de mantega
- 150 gr de sucre glaç
- 450 gr de farina
- Suc d'una llimona o extracte de vainilla
- Xocolata negra i blanca
Elaboració:
Deixar la mantega a temperatura ambient durant unes hores abans.
Barrejar la mantega amb el sucre glaç.
Afegir-hi la farina tamissada i anar treballant aquesta massa amb les mans. Quan ja tenim una bola feta hi afegim el suc de la llimona o l'extracte de vainilla i ho tornem a barrejar.
Fem una pilota i la tapem amb paper film, la deixem a la nevera durant un mínim d'una hora.
Estenem la massa sobre el marbre de la cuina, deixant una doblada d'uns tres mil·límetres si volem fer-les ben fines o de ig centímetre.
Amb uns talladors de galetes, els hi anem donant forma. Les anem disposant sobre la safata de forn empaperada amb el paper sulfuritzat.
Escalfem el forn a 180ºC. En el forn que jo ho vaig fer no tenia ventilador i em van tardar uns 15 minuts a coure's, però amb el ventilador, amb 10 minuts és suficient.
Les traiem del forn i les deixem refredar.
Aleshores ja les podem decorar amb la xocolata tal i com volguem.
*Recordeu les xocolates les desfem al microones en períodes de 30 segons, jo sempre hi afegeixo una mica de llet o de mantega segons la consistència que necessito.
No em puc resistir a provar una nova recepta de galetes, les faré a casa!
ResponEliminaa mi em tornen boja aqeust tipus de galetes, em porten a nadal directament!! pels lots de nadal que abans en donaven! jeje que bones...petons
ResponEliminaLes galetes de mantega són taaaan bones que és difícil menjar-ne només una, t'han quedat perfectes i molt variades!! un petó!!
ResponEliminaTens raó! Faig una recepta de galetes similar i recorden molt a les daneses... He "descobert" que si hi afegeixo un pessic de sal, el gust encara m'hi recorda més... T'han quedat molt bé, molt divertides!
ResponEliminaMarta
han de ser boníssimes i t'han quedat molt boniques amb aquestes formes tan xules.
ResponEliminaFarcides de xocolata, de vici total!
Quiero una mariposa y un corazón :) jeje Un besito!!!
ResponEliminaRecetas de una gatita enamorada