dijous, 17 d’abril del 2014

CIGRONS DE QUARESMA

Ja ha arribat la Setmana Santa i com és normal ja fa dies que la xaraxa s'omple de receptes de Quaresma i és clar, aquest blog no podria ser menys.

Aquesta és una recepta que sempre havia vist, per la televisió en programes especials de l'època, a casa dels meus amics, per internet...però a casa mai l'havíem fet perquè un dels comensals no li agrada ni els cigrons ni el bacallà i és clar, missió impossible fer aquest plat.

Les avantatges de viure sol o amb una parella que li agrada tot és que no tens límits per a fer plats i, per tant, per fi m'he tret el cuquet d'aquest plat, que per cert, no serà pas la última vegada que el faré ja que és un plat senzill, molt nutritiu i amb un sabor intens.

Així que si demà no teniu res pensat, us animo a posar uns cigrons en remull i el bacallà a dessalar.

Ingredients per 4 persones:

  • 350 gr de cigrons
  • 200 gr de bacallà esqueixat
  • 200 gr d'espinacs
  • 2 tomàquets madurs
  • 1 ceba
  • 2 dents d'all
  • 2 ous
Elaboració:

El dia abans de preparar el plat, posarem els cigrons en remull amb aigua i una mica de bicarbonat. També posarem el bacallà en aigua per tal de dessalar-lo. Anirem canviant l'aigua cada 8 hores, fins que el tinguem al punt de sal desitjat.

El primer que farem és bullir els cigrons. Llençarem l'aigua en les que han estat en remull, els passarem per aigua i els posarem en una olla a bullir amb aigua, sal i un parell de fulles de llorer. Jo ho he fet en una olla exprés, de manera que un cop s'aixequi la vàlvula de la olla, ho deixarem 15 minuts.

Per altra banda, farem un sofregit amb la ceba, l'all i els tomàquets ratllats.

Quan els cigrons estiguin cuits hi afegirem el sofregit i ho deixarem coure durant 20 minuts més.

Mentre endurirem els ous.

Després afegirem els espinacs i ho deixarem 10 minuts més.

Finalment, afegirem el bacallà i el deixarem 5 minuts, aprofitarem per rectificar de sal.


Ja ho podrem servir posant la meitat de l'ou com a decoració.





BON PROFIT!!!!

3 comentaris: