diumenge, 5 de gener de 2014

SOPA DE PEIX

Sembla que no arriben mai les festes de Nadal, però quan arriben també sembla que no acabin de marxar i és que amb els dos primers dies ja acabem ben tips de menjars quantiosos.

Però encara ens queda el dia de Reis. Què us sembla si preparem un bon plat de festa però que no és tan pesat com els canelons, els galets, els rostits... Doncs per això us deixo la idea de fer una fantàstica sopa de peix que passarà d'allò més lleuger després de tants àpats i dolços que hem anat acumulant aquests dies.



Ingredients:

  • 20 gambes fresques
  • 3 cues de rap
  • 1 os de lluç
  • 20 petxines
  • 20 musclos
  • 3 pastanagues
  • 2 porros
  • 1 ceba
  • 4 dents d'all
  • 100 gr de carbassa
  • 1 pebrot xoricer
  • tomàquet triturat natural
  • Un tros de pa sec
  • 1/2 got vi blanc
  • Julivert
Elaboració:

La nit anterior, posarem les petxines en aigua i el pebrot xoricer en aigua tèbia.

Per una banda farem el fumet. Omplim l'olla d'aigua i afegir les carcasses de les gambes i els ossos de les cues de rap (reservar la carn) i del lluç. Coure-ho durant 15-20 minuts. Anirem apartant l'espuma que ens vagi generant.

Per altra banda, en una altra olla, afegir una mica d'oli i posar-hi les 4 dents d'all trossejades, enrossir-ho. Afegir-hi tota la verdura picada i afegir el vi blanc. Deixar-ho fins que s'estovin les verdures.

Quan la verdura està feta, posar-hi la salsa de tomàquet.

Amb un colador, passarem el fumet i ho afegirem a l'olla on hi tenim les verdures. En aquest moment hi posarem la carn del pebrot xoricer, i ho triturarem tot.

Després agafarem una paella, hi posarem un rajolinet d'oli i hi sofregim la carn de rap, les gambes i els musclos trossejats. 

Un cop fregit ho afegim al fumet i també hi posem les petxines.

Ho deixem coure a foc lent uns 25 minuts. Finalment hi afegim unes fulles de julivert.


BON PROFIT!!!!