divendres, 20 de desembre de 2013

TRONC DE NADAL

Per fi altra vegada és dia 20. Això vol dir que aquesta recepta ens la demanen des del DESAFIO EN LA COCINA. En aquestes alçades d'any és evident que la recepta no podia ser una altra que no estigués relacionada amb el nadal. Així doncs, com que la recepta era dolça ens ha tocat preparar un fantàstic tronc de Nadal. La veritat és que jo no n'havia menjat mai i per tant, tampoc n'havia fet mai i és que entre turrons, bombons i polvorons ja no hi té lloc un tronc de nadal o potser si?

Per tots aquells que mai es cansen dels dolços aquí va un fantàstic Tronc de Nadal.

Si voleu veure la resta de troncs preparats per les comanyes cliqueu a la imatge següent:


Ingredients:

Per a la massa:
  • 125 gr de farina
  • 5 ous M
  • 1 sobre de llevat
  • 1 cullerada de sucre de vainilla
  • 4 cullerades d'aigua bullint
Per a la crema:
  • 100 ml de llet
  • 30 gr de sucre
  • 75 gr de mantega
  • 15 gr de farina de moresc
  • 2 cullerades de crema de xocolata amb torró*
Per al xarop:
  • 25 gr de sucre
  • 100 ml d'aigua
  • 2 cullerades de Brandy
Per a la cobertura:
  • 200 gr de xocolata fondant
  • 5 ous
  • 3 cullerades de nata
  • 20 gr de mantega
  • 75 gr de sucre
* Aquesta crema la vaig comprar en una de les millors botigues de torrons (no dic la millor pq no m'emporto comissió, jeje) que és Torrons Vicens d'Agramunt.


Elaboració:

En primer lloc prepararem la massa. Posarem el forn a preescalfar a 200ºC. 

En un bol barrejarem la farina, el sucre de vainilla, el llevat, l'aigua i els rovells i batrem fins a aconseguir una massa ben espumosa. Per altra banda muntarem les clares a punt de neu.

Barrejarem les clares lentament amb la massa, Un cop sigui homogeni ho posarem en una safata per al forn coberta amb paper sulfuritzat i ho introduïrem al forn durant uns 10 minuts. Com que es cou molt ràpid compte amb el temps de cocció.

Mentre prepararem el xarop. En un cassó posarem tots els ingredients al foc fins que el sucre es desfaci. En aquest moment ja tindrem el xarop preparat.

Per altra banda, agafarem un drap i l'humitejarem.

Treurem la massa del forn i l'embolicarem amb el drap humit, l'enrotllarem pel cantó més estret.

Seguidament prepararem la crema. En un cassó posarem tots els ingredients, excepte la mantega, que la muntarem a banda al punt de pomada. Hi ho escalarem fins a punt d'ebullició. Ho treurem del foc i hi afegirem la mantega.

Desembolicarem la massa i la untarem per les dos bandes amb el xarop.

Amb la massa estesa, escamparem la crema i anirem enrotllant la massa. La reservarem.

Mentre prepararem la cobertura de xocolata. En el cassó posarem tots els ingredients per a fer la cobertura i els escalfarem fins a aconseguir cobertura espesa.

Escamparem la cobertura de xocolata per tot el tronc de Nadal. Un cop estigui tot cobert de la cobertura, hi podrem dibuixar les formes de l'escorça que ens plaguin.

El deixarem refredar i el presentarem acompanyat d'algunes fulles. En aquest cas he agafat fulles de grèvol, que sapigueu que el grèvol és un espècie protegida i que, per tant, no la podem agafar directament del bosc. Por sort el meu veí té un grèvol preciós a l'entrada de casa i m'en va donar dos branquetes que tenen fruit i per tant, decorem el tronc meravellosament.



BON PROFIT!!!