dimarts, 7 de març de 2017

PA D'ESPELTA

Des de fa ja un temps que a casa hem anat retirant el pa blanc i substituint-lo per pans integrals de qualitat. Per millorar les nostres digestions també mirem de reduir la quantitat de blat que mengen, així que el pa ha estat una de le víctimes.

Hem substituit el pa que menjavem fins ara per el pa d'espelta elaborat a casa. De moment, tot arribarà, no tinc panificadora així que és un pa que pot fer tothom en el forn de casa seva. No requereix gaire temps, només us diré que jo el faig cada dilluns només llevar-me.

Us deixo la recepta:

Ingredients

- 500 gr de farina d'espelta
 integral
- 300 ml d'aigua tèbia
- 1 culleradeta de sal
- 15 gr de llevat fresc
- massa mare opcional ( ara mateix no en tinc i ho faig sense)

Elaboració

En un bol posem la farina, la sal i l'aigua tébia i ho amassem tot, primer amb la batedora amb l'utensili per amassar i després amb les mans.

Quan ho tenim ben amassat hi afegit el llevat i tornem a amassar fins que quedi ben barrejat.

En fem una bola, espolsem farina per sobre i ho tapem amb un drap humit prop d'una font de calor o en una zona calenta. Jo ho deixo tot el matí, 6 o 7 hores.

Ho tornem a amassar i ho posem en un recipient untat amb oli del tipus plumcake. Ho deixem un parell d'hores més.

En el forn posem un bol amb aigua i el preescalfem a 200°C. Un cop calent espolsem aigua x tal de generar vapor i introduïm el que tindrem fet en uns 45-50 minuts

Us animeu a provar-ho?