dijous, 23 de febrer de 2017

CIGRONS AMB ARRÒS INTEGRAL

Arriba un moment que el cos et demana a crits una alimentació més suau, més cuidada, més pendent de les necessitats del propi cos que dels desitjos de la ment. Així és com un recorda o troba receptes que sense deixar de ser bones, ajuden al nostre segon cervell, el digestiu, a no esforçar-se tant per treballar i ens ajuden a sentir-nos millor. Aquesta recepta és una d'elles, no dubteu en provar-la.

Ingredients per 4 persones

  • 200 gr de cigrons
  • 1 ceba gran
  • 1 tomàquet gran
  • 2 pastanagues
  • Mig pebrot vermell
  • 4 dents d'all
  • 2 tasses d'arròs integral
  • Opcional: 1 pastilla de brou
  • Oli i sal
Elaboració

El dia anterior posem els cigrons en remull, això ens ajudarà a que tardin menys en coures.

En una olla exprés, posem un rajolí d'oli i hi sofregim la ceba. Quan aquesta comença a ser transparent hi afegim la resta de verdures.

Quan les verdures estiguin sofregides i aboquem l'arròs i el sofregim una mica.

Seguidament afegim els cigrons i aboquem aigua fins que sobrepassi almenys 2 dits els cigrons. Han de quedar ben coberts.

Ho bullim durant 30 minuts. Quan la vàlvula baixi de nou, obrim la tapa i ho deixem bullir a foc lent, sempre i quan tinguem temps i ho volguem ben espès. Ara bé, sino tenim temps el plat ja estarà tot i que serà més semblant a una sopa, però no per això serà menys bo i sa.


BON PROFIT!!!