dissabte, 20 de setembre de 2014

BOSTON CREAM

Després de força temps de no escriure una entrada i de les vacances estiuenques, tornem amb el DESAFIO del mes de setembre. I és que després de dos mesos sense, ja el trobavem a faltar.

Aquest mes ha tocat un DESAFIO dolç i que ha triomfat entre tots els que l'han provat i és que és un postre molt fàcil de fer, amb ingredients fàcils de trobar que agraden a tothom i que malgrat que el nom sona ben llunyà és un postre que triomfarà sobretot entre els més clàssics dels postres.

Jo he fet clàssic però té tantes variaions com idees, així que si voleu veure boston reams més originals només cal que cliqueu l'enllaç:


Ingredients pel pa de pessic:

  • 6 ous
  • 150 g farina
  • 150 g sucre
  • 1 cull sal
  • 1 cull bicarbonat
  • 3 cull vainilla
  • 6 cull llet
  • 1 cull llevat

Ingredients per la crema:

  • 3 ous
  • 500 ml de llet
  • 150 g de sucre
  • 30 g de farina de moresc
  • pell de llimona
  • 2 cull vainilla
Ingredients pel glasejat:

  • 150 gr de xocolata negra
  • 2 cull de mantega
Elaboració:

Preescalfarem el forn a 180ºC.

En un bol barrejarem la farin a i els ous i ho batrem fins que dobli el volum. Després hi afegirem la resta d'ingredients i ho posarem 30 minuts al forn.

Mentre prepararem la crema. Posarem la llet al foc i sense que arribi a bullir i hi infusionarem la pell de llimona uns 10 minuts.

Retirarem la llimona i hi afegirem la resta d'ingredients fins que bulli, baixarem el foc i amb una cullera de fusta anirem remenant fins que espesseixi al nostre gust.

Un cop el pa de pessic estigui fred, el tallarem per la meitat i l'omplirem amb la crema.

Finalment prepararem la xocolata. La farem al bany maria, on hi posarem la xocolata amb la mantega i ho anirem desfent a poc a poc.

Un cop desfet ho abocarem sobre el pastís.



BON PROFIT