dilluns, 24 de juny de 2013

ESPIRALS AMB BACALLÀ

Com ha anat la revetlla? Ja veig que la xarxa està ben plena de coques de Sant Joan i quina bona pinta tenen!!! Jo em pensava que aquest any no en tindria...però van venir els meus pares de visita i el meu avi (MOLTES FELICITATS PADRÍ!!!) els hi va regalar una coca perquè me la portéssin i així en pogués menjar. Quina delícia!!!

Però la recepta que us porto jo avui no hi té res a veure. Us porto un plat d'allò més senzill però que són plats que fan festa. La recepta està basada en les receptes que ens presenta el blog de "La cuina de sempre " sobre el llibre Corpus del Patrimoni Culinari Català  que estic desitjant de trobar perquè us asseguro que hi surten unes receptes boníssimes. Aquí va una recepta típica de macarrons però que jo com sempre l'he adaptat als gustos i en aquest cas a les existències del moment, així que he substituït els macarrons per espirals. A veure que us sembla!


INGREDIENTS
  • 400 gr d'espirals
  • 250gr. bacallà esqueixat i dessalat
  • 4 tomàquets madurs 
  • 1 ceba

  • pebre
  • llorer
  • oli d'oliva
  • sal
  • aigua

Elaboració

En primer lloc hem de comprar el bacallà, jo normalment el compro salat i ja esqueixat, per tant, he de tenir en compte de dessalar-lo abans. El poso 3 dies abans en aigua, canviant l'aigua entre 2 i 3 cops al dia. Normalment els dos primers dies la canvio tres vegades i al tercer dia el provo de sal per veure quantes vegades l'he de canviar.

Posarem una olla al foc, amb un rajolinet d'oli, sal i un parell de fulles de llorer.

Per altra banda triturarem la ceba i ratllarem els tomàquets madurs.

Posarem la ceba a sofregir en una paella.

Quan la ceba ja estigui daurada hi afegirem el tomàquet amb una polsim de sucre per a treure l'acidesa i un polsim de sal  i de pebre. Ho deixarem reduir

Per altra banda, bullirem els espirals en l'aigua que teníem preparada.

Triturarem la salsa ben fina i la tornarem a posar a la paella juntament amb el bacallà. Ho deixarem 5 minuts

Ara hi afegirem els macarrons un cop ja han estat bullits.

Jo m'apunto al carro de l'autor del blog i també els poso en una safata per a gratinar-los amb una mica de formatge, i és que ja em coneixeu!



BON PROFIT!!!