dijous, 13 de juny de 2013

COCA DE CIRERES

Ja sé que Corpus fa uns quants dies que va passar, però no vaig pensar amb la coca de cireres fins que no en vaig veure unes quantes de penjades per internet.

La coca de cireres s’acostuma a fer durant els mesos de maig i juny, lògicament, ja que és el moment òptim de les cireres. Tot i això a Reus es menja habitualment per el dia de Corpus i d’aquí que la majoria d’entrades de coques de cireres dels bloggers que estan al dia fos fa uns quants dies, però ja sabeu que diuen val més tard que mai.

Així que avui us presento jo la meva versió de coca de cireres. Ja que encara estic dins el moment òptim de la meva fruita preferida!

Ingredients:
  • 50 ml de llet
  • 50 ml d’aigua
  • 10 gr de llevat fresc
  • Una cullerada sopera d’oli d’oliva
  • ½ culleradeta (cafè) de sal
  • 2 cullerades de sucre
  • 200 gr de farina
  • Anís
  • Cireres
Elaboració
En primer lloc el que farem és netejar les cireres, els hi traurem la tija i per la part on aquesta estava hi farem un tall en forma de creu. Les deixarem macerar amb anís, unes dos cullerades per cada 10-15 cireres.


Per a fer la massa: escalfarem l’aigua lleugerament (que no ens cremi els dits al tocar-la) i hi desfarem el llevat.

Afegirem la llet, l’oli, la sal, el sucre i la farina, alhora que anirem treballant la massa, fins que aquesta no se’ns enganxi als dits.

En farem una bola i la deixarem reposar com a mínim una hora.

Aleshores ja li podrem donar forma de coca, hi posarem les cireres per sobre amb la zona on hem fet els talls en contacte amb la massa. Hi abocarem l’anís de la maceració per sobre. Ho deixarem reposar uns 40-50 minuts o fins que vegem que la massa ens ha tornat a créixer.

Escalfarem el forn a 180ºC. Espolsarem generosament sucre en tota la coca i la posarem al forn. Tarda uns 25 minuts a estar cuita i llavors cadascú que triï el seu punt de torrat.




Aquesta recepta va dedicada especialment a la meva àvia, una de les persones que més gaudia menjant postres. Un petonàs