dijous, 7 de març del 2013

CREMA DE CARBASSA AMB CEPS

Ja tinc ganes de primavera, per a mi és la millor època de l'any, no fa calor però el sol escalfa i és quan més el pots aprofitar. Així com que ja em conec d'aquí poquet començaré amb receptes d'amanides que m'encanten i m'oblidaré una mica de les cremes, aprofito ara per fer una de les últimes entrades de menjars recomfortants, és a dir, d'aquells que quan fa fred i tens prens un plat acabes ven acalorat, és a dir, brous i cremes.

Ja fa un temps us vaig presentar una crema de carbassa, però aquest cop li he afegit uns ceps que tenia congelats de la tardor, és a dir, aquesta recepta més que de finals d'hivern és de tardor que li aporten una mica més de nutrients i que segons la quantitat que en possis tens un plat ben complet.

Ingredients:

  • 500 gr carbassa
  • 2 pastanagues
  • 1 patata gran o dos petites
  • 250 gr de ceps
  • 50 gr de formatge parmesà
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Opcional: ceba
Elaboració

En aquest cas com que el bolets ja els fregim en oli el puré el farem d'allò més sa.

A l'olla exprés posarem la carbassa neta, sense llavors ni filaments, les pastanagues i la patata tot tallat a trossets, amb una mica d'aigua i sal i ho deixarem coure fins que la patata estigui cuita.

Per altra banda, en una paella posarem un raig d'oli i l'escalfarem. Posarem (si es vol) la ceba tallada ben fina i els ceps, quan la ceba estigui cuita ja els podrem treure.

Un cop estiguin les verdures cuites les triturarem amb la batedora i ja tindrem la crema feta. 

Posarem la crema en un plat, a sobre hi posarem els bolets i el parmesà llescat.


El resultat és un plat nutritiu, saborós i de bona presència. Encara sou a temps per provar-lo!

Bon profit!!!!

17 comentaris:

  1. Qué dir-te d'aquest plat? m'agrada la crema de carbassa i m'agraden els ceps i si juntes una cosa amb l'altre ja ha d'estar de vici.
    Petonets

    ResponElimina
  2. que rica tiene que estar esta crema con el toque del parmesano! me la apunto bicos

    ResponElimina
  3. mira, la carbassa tant çes però els cepssssss mmmmmmmm

    ResponElimina
  4. hummmm que rica!!!, aunque no me gusta la calabaza en puré me la como,, besitos y bienvenida al desafio,, me quedo por aqui de seguidora,

    ResponElimina
  5. mmm...que bona la crema de carbassa, i l'acompanyament esta molt ben encertat! m'agrada moooolt! petons

    ResponElimina
  6. Hola, ya estoy por tu blog yo también... Todo lo que estoy viendo tiene una pinta impresioante. Besotes y encantada de conocerte.

    ResponElimina
  7. es muy buena esta crema y los ceps le dn un punto sensacional
    peto

    ResponElimina
  8. Hola Montse! Ja ho veus, tens una nova seguidora! Aquesta cremeta amb ceps ha de ser boníssima! Ara que encara fa fred és ideal. Gràcies per haver-me visitat i sumar els... 200!! Demà tindré un premi per vosaltres! Petons

    ResponElimina
  9. El frío le da pereza irse.... seguimos con la cuchara!

    Un saludo @caprichosDjorge

    ResponElimina
  10. Estas cremas son tan ricas y apetecibles ,te quedo estupenda
    besinos

    ResponElimina
  11. Muy sana esta crema, las setas, hechas asi, le dan mucho sabor.
    Acabo de cambiar la URL del blog, ahora es http://anyolenfemenino.blogspot.com.es
    He puesto el gadget en el lateral derecho, arriba.
    Si recibes mis entradas por email, vuelve a hacerlo porque ya no te llegarán. Si tienes mi blog en tu blogroll, cambia la URL tambien. Gracias y perdona por las molestias.

    ResponElimina
  12. para mi también es la mejor época del año y si es con una cremita como la tuya de calabaza hummmmm mejor que mejor! un besazo y FELIZ SEMANA SANTA!!!

    ResponElimina
  13. No coneixia el teu blog Montse! però hi he fet un tomet i m'ha agradat molt, així que m'hi quedaré per seguir-te de ben aprop!
    ptns!!

    ResponElimina
  14. m'encanta la crema de carbassa, avui en tinc per dinar, però sense els ceps...que hi han d'estar molt bons1

    ResponElimina
  15. Hola guapa, primero de todo, gracias por pasarte por mi blog y disculpame por haber tardado tantos dias en pasarme! En principio, no debería estar aqui, porque se supone que estoy en mi semana de descanso blogueril.. pero bueno por problemas familiares, he tenido que distraerme un rato y que mejor manera que con mi querido blog! Y ahora he querido aprovechar para visitarte y asi decirte que... me encanta el blog!!
    Sabes que? Nunca he probado la crema de calabaza! Pero seguro que está deliciosa!! Y encima con ceps!! Me encantan!! Es una seta que siempre compro cuando la veo en el super!

    Un beso y encantada de conocerte :)

    ResponElimina
  16. Hummm,que cremita Montse y encima con ese toque parmesano...Me chifla!!:)

    ResponElimina