dijous, 7 de març de 2013

CREMA DE CARBASSA AMB CEPS

Ja tinc ganes de primavera, per a mi és la millor època de l'any, no fa calor però el sol escalfa i és quan més el pots aprofitar. Així com que ja em conec d'aquí poquet començaré amb receptes d'amanides que m'encanten i m'oblidaré una mica de les cremes, aprofito ara per fer una de les últimes entrades de menjars recomfortants, és a dir, d'aquells que quan fa fred i tens prens un plat acabes ven acalorat, és a dir, brous i cremes.

Ja fa un temps us vaig presentar una crema de carbassa, però aquest cop li he afegit uns ceps que tenia congelats de la tardor, és a dir, aquesta recepta més que de finals d'hivern és de tardor que li aporten una mica més de nutrients i que segons la quantitat que en possis tens un plat ben complet.

Ingredients:

  • 500 gr carbassa
  • 2 pastanagues
  • 1 patata gran o dos petites
  • 250 gr de ceps
  • 50 gr de formatge parmesà
  • Oli d'oliva
  • Sal
  • Opcional: ceba
Elaboració

En aquest cas com que el bolets ja els fregim en oli el puré el farem d'allò més sa.

A l'olla exprés posarem la carbassa neta, sense llavors ni filaments, les pastanagues i la patata tot tallat a trossets, amb una mica d'aigua i sal i ho deixarem coure fins que la patata estigui cuita.

Per altra banda, en una paella posarem un raig d'oli i l'escalfarem. Posarem (si es vol) la ceba tallada ben fina i els ceps, quan la ceba estigui cuita ja els podrem treure.

Un cop estiguin les verdures cuites les triturarem amb la batedora i ja tindrem la crema feta. 

Posarem la crema en un plat, a sobre hi posarem els bolets i el parmesà llescat.


El resultat és un plat nutritiu, saborós i de bona presència. Encara sou a temps per provar-lo!

Bon profit!!!!