dissabte, 18 d’agost de 2012

TEMPTACIÓ DE PRÉSSEC

Què millor que amb les calors que està fent aquests dies que una cosa ben fresqueta?  Fa uns dies me mare em va dir que tenien un sopar amb uns amics a una ermita de la vora, i em va demanar que fes alguna coseta de postres. Ràpidament ho vaig acceptar. Com que havien d'anar a la muntanya a sopar, vaig pensar en fer algun pa de pessic o galetes... Però degut a la calor, van tallar els accessos a les muntanyes de la zona i es van quedar sense sopar. Bé simplement el van traslladar a casa. Llavors ja ho vaig tenir clar, faré alguna coseta ben fresqueta.

Uns amics ens havien portat uns préssecs preciosos de Lleida, així que el postre havia de tenir préssec i havia de ser fred. A partir d'aquestes dues premisses en va sortir el següent postre, a veure què us sembla:

Ingredients per a 6 persones:

  • 5 préssecs
  • suc de mitja llimona
  • 3 cullerades de Chartrese
  • 4 cullerades de sucre glas
  • 500 ml de nata montada
  • un grapat d'ametlles laminades
  • Virutes de xocolata
Elaboració:

Pelarem i tallarem a trossests petits 4 préssecs. Els posarem en un bol i hi afegirem el suc de la llimona, el Chartrese i el sucre. Ho remenarem tot i ho deixarem macerar.

Quan tinguem la nata montada, barrejarem el préssec amb la nata i les ametlles.

Posarem la barrejar en una copa i ho decorarem amb un trosset de préssec i les virutes de xocolata i ho congelarem un mínim de 4 hores.

Una hora abans de servir, és a dir, quan es comença a sopar, es passa del congelador a la nevera. I aclarit!

Fàcil, ràpid, i boníssim!