diumenge, 12 d’abril del 2020

MONA DE CREMA

Aquesta mona l'he extret del Blog de la Dolors, que per a mi és un dels blogs de referència.

Ingredients

Pa de pessic genovès

  • 135g de farina
  • 120 g de sucre
  • 4 ous
Almívar
  • 100 ml d'aigua
  • 200 gr de sucre
  • Conyac (jo no l'he posat, perquè la mona és per canalla)
Crema
  • 3 ous
  • 200 gr de sucre
  • 15 gr de maizena
  • 90 ml d'aigua
  • 1 full de gelatina
Decoració
  • Melmelada de préssec
  • Ous xocolata
  • plomes
  • pollets
  • ametlla laminada o trossejada
  • cireres confitades
Elaboració

En primer lloc i a poder ser el dia anterior, prepararem el pa de pessic. 

Preescalfarem el forn a 180ºC. Barrejarem els ous i el sucre, si és possible en un robot, durant 10 minuts.

Afegirem la farina tamissada i ho enfornarem durant 25-30 minuts.

Després podem preparar l'almívar, també el dia anterior.

En un cassó posarem a bullir l'aigua i hi afegirem el sucre, fins que es densifica la barreja. Ho treurem del foc, ara és el moment que podem afegir el conyac.

El mateix dia prepararem la crema. Pesarem els 3 ous sense closca i pesarem la mateixa quantitat en sucre.

Batrem els ous i l'aigua, i abans de posar.ho en un cassó, ho colarem.

Per altra banda, barrejarem el sucre i la maizena. Afegirem aquesta mescla a l'anterior i ho portarem a ebullició barrejant constantment amb les barilles per evitar la formació de grumolls.

Un cop ho traiem del foc afegirem un full de gelatina i ho remenarem fins a dissoldre.

Ja podem passar a preparar la mona. Tallarem el pa de pessic per la meitat i en mullarem les dues capes amb l'almívar. A la part central hi posarem la merlmelada de préssec. Taparem amb l'altra capa

Cobrirem tot el pastís amb la crema, també els laterals, on hi posarem l'ametlla.

Ara la decorarem com més ens agradi.



A falta de plomes i pollets i ous de xocolata gegant degut al confinament, l'hem muntat amb un pollet de feltre cassolà, unes plomes de paper de celofana i ous Kinder.

BONA MONA A TOTHOM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada